Kıbrıslılar Birliği’nin posteri “The Liberation Graphics Collection of Palestine Posters” projesi içinde

Kıbrıslılar Birliği, bugün, 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Yayınlanan mesajda Filistin halkına destek kampanyalarında kullanılan ve kuruluşun posterlerinden birinin UNESCO Dünya Belleği Programı 2016-2017 adayı olan “The Liberation Graphics Collection of Palestine Posters” projesi yer almasından mutluluk duyulduğu belirtildi.

Posterde Kıbrıs ve Filistin haritalarının yanı sıra “Kıbrıslılar ve Filistinliler, işgalci terörist ikizler Türkiye ve İsraile karşı birliktedirler” yazması dikkat çekti.

Kıbrıslılar ve Filistinliler sadece coğrafi değil aynı zamanda kader birliği olan iki halktır. İkisi de istila ve işgalcilerinin kendi topraklarındaki başta demografik yapıya müdahale ederek yaşattıkları “kanlı ve kansız soykırımlara” maruz kalan toplumlardır. Bu sebeple dünya üzerinde bağımsızlık mücadelesi veren mazlum halkların birlikteğinin önemi ile beraber, Kıbrıslılar, Filistinliler ve Kürtlerin birliği emperyalistlere verilen mücadele için hayati değer taşımaktadır.

Kıbrıslılar Birliği, toplumumuz adına Kıbrıs’ta verdiği mücadeleyi gerçek anlamda uluslararası boyutta da veren bir kuruluştur. Filistin halkının bağımsızlığı Kıbrıslıların bağımsızlığı ile, Kıbrıslıların bağımsızlığı ise Kürt halkının bağımsızlığı ile mümkündür.

About the author