Doğu Akdeniz Şeytan Üçgeni: Kürecik, Trodos, Tel Aviv

Aziz Şah – Geçen hafta Simerini gazetesi, ABD’nin Kıbrıs’ta “Deniz, Liman, Kara Güvenliği Eğitim Merkezi” (Cyprus Centre of Land, Open Seas and Port Security) kuracağını yazdı.

Önceki gün de ABD’nin Kıbrıs’ı deniz piyadelerinden oluşan “American Rapid Deployment Forces unit”ler için, yani “acil müdahale gücü” için üs olarak kullanacağı açıklandı.

Şimdiden belli oldu: 2020 Amerikan emperyalizminin Kıbrıs’a yığınak yapma senesidir.

Zamanında İran’dan kovulan, şimdi Irak’ta istenmeyen, “‘Yankee go home’ sözünün neresini anlamıyorsunuz?” denilen, Suriye’deki varlığı “işgalci” olarak kabul edilen ABD Kıbrıs’a kelimenin tam anlamıyla “çöküyor”…

2020 İran-ABD gerilimi ile başladı…

ABD dünyanın en büyük teröristi olarak İran’ın resmi görevli komutanlarını suikastlarla bir bir öldürdü. Buna karşılık İran meşru müdafaa olarak misilleme yaptı. Irak’taki devasa ABD üssünü vurdu…

Gerek ABD’nin saldırısı, gerekse İran’ın misillemesi sırasında bölgede emperyalizmin kalbi Kıbrıs’ta attı, beyni Türkiye’de çalıştı.

ABD’nin Elektronik Karşı Tedbir sisteminin kalbi Trodos’tadır, beyni ise Malatya’da, arada bir de atar-toplardamar işlevi gören İskenderun üssü var.

Kıbrıs’ta Trodos’ta radar üssü var.

Türkiye’de Malatya’da Kürecik radar üssü var.

Kürecik ve Trodos radar üsleri bölgedeki diğer üslerle birlikte şeytanın aklıdır.

Trodos’daki ufuk ötesi radarlar Stalingrad’dan Kazakistan’a kadar Avrupa’dan Orta Asya’ya kadar geniş bir alandaki sinyalleri izler.

Kürecik ise İran’dan atılacak füzelere kilitlenmiştir. İsrail’in savunma hattı Malatya’daki Kürecik üssünden başlar…

-Van minit, çekmekle olmaz bu işler!

Hüsnü Mahalli üstadımız bu meseleyi Türkiye’de çok anlattı, yazdı, dile getirdi ama Kürecik Üssü’nün önemini pek anlayan çıkmadı henüz…

Üs ya da tesis fark etmez. Telsiz istasyonu, röle istasyonu, radar üssü ve diğerleri bütün tesisler ve üsler birbirine bağlıdır. Mesela Trodos’taki radarın ekranından görünen uçak ya da füze İskenderun’daki radar üssünde de görünür.

1974’de Türk Hava Kuvvetleri’ne Trodos’tan İskenderun’a akan bilgilerin aktarıldığı söylenir. Türk ve Yunan halklarını birbirlerine karşı kışkırtadursunlar, Türkiye Yunanistan’a, Yunanistan Türkiye’ye karşı silahlanadursun, o silahları birbirlerine karşı kullanamazlar.

Türkiye-Kıbrıs-Yunanistan’daki Amerikan-İngiliz-NATO üs ve tesisleri birbirlerine bilgi aktarmak için vardır.

Trodos’taki bilgi Malatya’daki üsse, Malatya’daki bilgi de İsrail hava savunma sistemine gider.

İran’dan İsrail’e ateşlenen bir füze İsrail hava savunma sistemi tarafından 10 dakikada tespit edilir, Malatya’daki Kürecik 2-3 dakikada tespit eder füzeyi. Kürecik üssü İsrail’e 7-8 dakika kazandırır. Malatya’dan bilgi İsrail’in hava savunma sistemine iletir; İsrail füzeleri İran füzelerini vurmak için ateşlenir…

İşte bizim güzelim Trodos dağındaki radar istasyonu bizi bu füze savaşının parçası yapar, hatta kalbi yapar. Çünkü bu adı geçen üsler içerisinde en eski üs Trodos’taki üstür!

İran’ın Irak’taki ABD üssüne saldırısı sırasında bu sistem tam olarak çalışmadı mı, “error” mü verdi bilemiyoruz. Misilleme önlenemedi!

Eğer öyleyse antenlerinize çamaşır asmaya geleceğiz, efendiler!

(10 Ocak 2020 tarihinde Afrika gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author