22 Ocak’ta linç neden gerçekleşti?

Aziz Şah – Afrika gazetesine yönelik 22 Ocak 2018 saldırısı neden gerçekleşti?

Unuttunuz mu?

Türk ordusu peşine taktığı cihatçı çeteler ile Afrin’i istila etti…

Afrin’de evlerin ganimetlenmesinden kadınların kaçırılıp tecavüz edilip öldürülmesine, zeytinliklerin talan edilmesine kadar çeşit bin türlü savaş suçu işlenmeye devam ediliyor üç senedir…

İşte biz bu savaşa karşı çıktık…

Bu yüzden yağdı taşlar!

-Bir işgal harekâtı daha, dedik buna…

22 Ocak’ı kınarken sadece “ifade özgürlüğü”nden bahsetmek meselenin üstünü örtmektir…

22 Ocak’ı kınarken sadece “kahrolsun faşizm” demek meselenin içini boşaltmaktır. Çünkü “kahrolsun faşizm”, “yaşasın halkların kardeşliği”, “faşizme karşı omuz omuza” zamanla içi boşalmış kum torbalarıdır. Bu mevzi sizi gizleyemez…

22 Ocak’ı kınarken haksız bir savaşı, kirli bir işgali, sömürgeci bir istilayı, Afrinli kadınların çığlığını, tarihle yaşıt zeytinlerin gözyaşlarını, çok uluslu bir coğrafyanın etnik temizlikten geçirilmesini ağzınıza almadan “demokrasi”, “insan hakları”, “ifade özgürlüğü” ve “faşizm” gibi içi boş kavramları dilinize dolamışsanız gerçeği yarım bile söylemiş olmuyorsunuz. Yarım gerçek gerçek değildir.

Bu saydığım içi boş kavramlar her manaya da gelir, hiçbir manaya da gelmez. Bütün kavramların içinin boşaltıldığı bir çağda karanlığa kurşun sıkmaktır yarım yamalak gerçeği söylemek.

“Kahrolsun faşizm” dediğinizde “Hangi faşizm?” diye sorarım. “Faşizme karşı omuz omuza” dediğinizde “Kiminle omuz omuza?” diye sorarım, herkesin omuzuna omuz dayanmaz çünkü. “İfade özgürlüğü” ve “demokrasi” dediğinizde de sorarım: Kimin ifade özgürlüğü ve kimin için demokrasi?

Yani slogan atıp olaysız dağılamazsınız gerçek hayatta. Fikirlerin sonuçları vardır. İçi boş fikirlerin ise iki kuruşluk zar kadar hükmü yoktur!

22 Ocak 2018!

Kıbrıslı ile Kürdün bir daha kardeş olduğu gündür…

Kıbrıslı ile Kürt kardeşti 22 Ocak’tan önce de. Kardeş olmamızın sebebi de sömürgecimizin aynı olmasıdır.

Aynı Türk sömürgeciliği tarafında imha, inkâr ve asimile edildiğimiz için kardeşiz.

Kıbrıslı ile Kürt doğal kardeştir.

Aynı Türkçü faşizm tarafından Kürt aydını Vedat Aydın ve Kıbrıslı aydın Kutlu Adalı öldürüldüğü için kardeşiz!

20 Ocak 2018’de Türk ordusu ve mezhepçi-tekfirci İslamcı çeteleri Afrin’e saldırdığı, biz de 21 Ocak’ta “Bir işgal harekâtı daha” diyerek manşet attığımız için 22 Ocak’ta Türkçü faşist ve İslamcı güruhun saldırısına maruz kaldığımız için kardeşiz.

Kürdün ve Kıbrıslının doğal kardeşliği aynı elden zulüm görmesinden ileri gelir…

Akdeniz tarihçisi ve düşünürü Fernand Braudel zeytin ağacının olduğu her yer Akdeniz’dir der. Afrin zeytini ile meşhurdur. Kıbrıs zeytini ile meşhurdur. 20 Temmuz 1974’ten sonra işgalciler Kıbrıs’ta zeytine çok zulmettiler. 20 Ocak 2018’den sonra Afrin’de işgalciler halkın önce zeytinyağlarına el koydu, yer yer ağaçlarını yaktı, yer yer ağaçlarını söktü. Aynı Filistin’de işgalci İsrail’in yaptığı gibi…

Bu sebepten de Kıbrıslı ile Kürt ve dahi Filistinli doğal kardeştir.

Kardeşliğimiz gördüğümüz zulümden gelir.

22 Ocak’ta taşlar başımıza Afrin için yağdı…

Şener Levent’in Ankara’da “Kürtler ve Biz” yazısına dava da kardeş olduğumuzu ispat etmek için açıldı.

22 Ocak’ta linç neden gerçekleşti?

Savaşa ve işgale karşı çıktığımız için.

Savaşı ve işgali ağzınıza alamıyorsanız 22 Ocak’ta susun!

(23 Ocak 2021 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author