Rusya’nın kesik damarları

Aziz Şah – ‘Gölge CIA’ olarak bilinen Stratfor’un Başkanı George Friedman yaklaşık 10 sene önce şöyle dedi:

-‘Rusya ABD’nin küresel konumunu tehdit etmiyor ama Avrupa ve özellikle Almanya ile işbirliği yapma ihtimali on yılın en önemli tehdidini oluşturuyor. Daha tomurcukken kopartılması gereken uzun vadeli bir tehdit bu’…

NATO’nun birinci Genel Sekreteri Lord Ismay’ın ortaya koyduğu formülü hiç akıldan çıkarmamak gerekir: ‘To keep the Russians out, the US in, and Germany down’…

Ruslarla Almanların birliği ABD emperyalizmi için en büyük tehdittir: Almanya gibi bir ekonomik canavar ile Rusya gibi bir enerji kaynağı birleşti mi ortaya baş edilemeyecek bir Avrupa-Avrasya birliği çıkar. İki dünya savaşında da Alman emperyalizminin zor yoluyla yapmak istediği buydu: Drang nach Osten! (Doğu’ya genişleme)

ABD’nin dünya hakimiyeti stratejisi Almanlar ile Rusların düşmanlığı üzerine kuruludur.

Lenin’in dünya devrimi stratejisi de Rus ve Alman devrimlerinin bileşik gelişmesi üzerine kuruluydu.

Dünyayı kurtarmak için de, yok etmek için de Rusya ile Almanya’ya ihtiyaç var!

‘Gölge CIA’nın Başkanı’nın, ‘Rusya ile Almanya işbirliği daha tomurcukken kopartılması gereken uzun vadeli bir tehdit’ demesi boşuna değil.

2014’te Maidan darbesi ile başlayan Ukrayna İç Savaşı da tomurcuğu koparmak içindi…

Almanya ve Rusya için hayati önemde olan Nord Stream-2 doğalgaz boru hattının kaderi şimdi Ukrayna’ya bağlı.

Boru hatları Rusya’nın damarlarıdır.

Afganistan’dan beri sürekli savaş ve renkli ‘devrim’ stratejisi ile kuşatılıyor ve izole ediliyor Rusya.

Rusya’yı bypass eden boru hatları da aynı kuşatma ve izole etme stratejisinin parçasıdır; dahası boru hatlarının hangi güzergâhtan gideceği savaş ve darbe nedenidir ABD için!

Yıl 1949… Suriye devlet başkanı Şükrü Kuvvetli Aramco’nun (Arap-Amerikan Petrol Şirketi) Suriye üzerinden Akdeniz’e petrol boru hattı projesini reddetti.

Buna karşılık askeri öğrenimini Türkiye’de yapan Suriye Genelkurmay Başkanı Hüsnü Zaim İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Ortadoğu’da gerçekleşen ilk darbeyi yaptı.

ABD emperyalizminin “Ortadoğu NATO”su olan Bağdat Paktı’na ve Aramco’nun Doğu Akdeniz boru hattına karşı çıkan seçilmiş devlet başkanı Şükrü Kuvvetli devrildi…

Darbeyi yapan Genelkurmay Başkanı Zaim önce Komünist Partisi’ni, sonra bütün siyasi parti ve örgütleri kapattı; sonra kendi kendine Mareşal unvanı verdi.

İktidarda çok kısa bir süre kalabilen darbeci “Mareşal” giderayak Aramco’nun Suriye üzerinden Doğu Akdeniz’e petrol pompalamasına izin veren Tapline Anlaşması’nı imzaladı!

Yıl 2011… Rusya’yı ve İran’ı bypass ederek doğalgaz hattı Katar-Arabistan-Suriye-Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacaktı. Burada jeopolitik kilit Suriye! Suriye devlet başkanı Esad ise bu Rusya kuşatmasına karşı çıkarak projeyi reddetti. Önce Azeri gazını Akdeniz’e indirecek NABUCCO projesi olmadı, ardından Katar-Arabistan-Suriye-Türkiye hattı Esad yüzünden olmadı. Sonuç: Suriye savaşı!

ABD en başından karşı çıktı Rus gazını Avrupa’ya taşıyacak Alman-Avusturya ortaklı Nord Stream-2 hattına! 2017’de Amerika Senatosu Rusya’ya yeni ekonomik yaptırım kararı aldığında hem Sosyal Demokratlar hem de Merkel karşı çıkmıştı. Dışişleri Bakanı Gabriel, ‘‘Avrupa’nın enerji tedariki bir Avrupa konusudur, bir ABD konusu değildir’’ diye çıkışmıştı.

Rusya gelmekte olanı gördüğü için Amerikancı Turuncu Devrim’den itibaren kademe kademe Ukrayna’dan transit geçen hatlara alternatifler üretti. ABD de Rusya’nın alternatif damarlarını kesmek için her türlü silahı kullandı. Varsın ülkeler yıkılsın, Avrupa ile Rusya düşman olsun, halklar Rusofobi ile zehirlensin, ABD’nin kafası da rahat olsun…

(10 Mart 2022 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author