Yalanlarla İSİAS katliamını gizleyebileceğinizi mi zannediyordunuz?

Aziz Şah – Dün “İSİAS katliamında Kartal Harman’ın rolünü unutmayın” başlıklı bir yazı yazdım.

Çünkü 6 Şubat depreminin birinci günü, gün boyu dakika dakika “kahramanlık destanı” anlatır gibi Tatar’ın iletişim danışmanı Kartal Harman İSİAS Otel’deki Kıbrıslıların AFAD tarafından nasıl kurtarıldığını yazdı Facebook hesabından.

Dezenformasyon denir buna ya da “Fake News”… Tam olarak yalan haber!

Çocuklarımızın ve öğretmenlerinin bir kısmının kurtarıldığı ve AFAD’ın kurtarma faaliyetine devam ettiği yalanları ahalide rahatlamaya neden oldu. Harman’ın paylaşımlarının altına “kalpçik” emojeleri yağdı…

Ancak o sırada çocuklarımızın, annelerinin, babalarının ve öğretmenlerinin kalbi zamana karşı yarışmaktaydı!

“Kalpçik” emojeleri ile kalbi durdu çocuklarımızın!

Toplumumuz İSİAS enkazında hiç kurtarma faaliyeti olmadığını bilseydi farklı davranırdı, Kıbrıs’tan ekibin daha erken gitmesi için baskı oluşturulurdu!

Hade, biz Kartal Harman’ın anlattıklarının yalan olduğunu bilmiyorduk… GKK da mı bilmiyordu? Hade, öğrendiler ve Sivil Savunmacıları gönderdiler… Bu yalanlar karşısında neden hiçbir yasal girişimde bulunulmadı!

Depremin ikinci-üçüncü günü çocuklarımız enkazın altındayken polis geldi, acelesi varmış gibi seneler önce yazılmış yazıların davasını okudu Avrupa-Afrika gazetesine!

Ama depremle ilgili yalan haberler yayarak İSİAS enkazının altında çocuklarımızın nefesinden çalanlara hiçbir işlem yok…

Çocuklarımız enkazın altındayken polisin önceliği gazetemize fi tarihinde yazılmış yazıların davasını okumak mı?

Yalan haberlerin sonuçları vardır!

Tatar’ın iletişim danışmanı Kartal Harman üstten aldığı talimatla ahaliyi yatıştırmak için yaydıysa bu yalan haberleri, mesele başka!

Neyi gizleyecektiniz? 35 canımız enkazın altındayken yalan haberlerle neyi gizlemeyi planladı bu “üst akıl”?

Dünkü yazım gazetede çıktıktan sonra Tatar’ın başka bir danışmanı Aydın Akkurt açıklama yaptı…

Harman’ın yalanlarının üzerinden 8 gün geçmiş, Akkurt açıklama yapıyor.

Tatar’ın iletişim danışmanı Kartal Harman enkazda hiçbir kurtarma faaliyeti yokken “Çocuklarımızın bir kısmı AFAD çadırında, geriye kalanlar da kurtarılıyor” diye yazıp durdu bütün gün…

Kıbrıs’tan ekip gittiğinde enkazdan 1 çivi alınmadığını söyledi. Ama Akkurt’un derdi başka:

-“Kartal Harman’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki görevine pek çok nedenden dolayı aylar önce son verildi. Sözleşmesi feshedildi. Büyük infial yaratan gerçek dışı haber ve paylaşımlarda bulunduğunda da görevde değildi” dedi.

35 insanımız öldürülmüş, Harman danışman mıydı, değil miydi midir derdiniz?

Ama Pınar Barut, Özgür Gazete’de Akkurt’un, “Aylar önce görevden alındı” dediği Harman’ın 1 Şubat 2023 tarihli sigorta yatırımını yayınladı.

Dün yazdığım yazıyı tam anlamadınız: Tatar’a adamın biri 6 Şubat’ta 03:17’de sosyal medyada hoşlanmadığı bir laf etseydi, sabah Polis Genel Müdürü çağrılmıştı Saray’a. Mahkemeden de zorla getirme kararı çıkarıp adamı gözaltına aldırmıştınız!

Yalan haberlerle 35 insanımızın canıyla oynayan biri için bir yasal işlem talep edemediniz!

“Cumhurbaşkanlığına saldırı yapılıyormuş” Harman bahane edilerek…

“Cumhurbaşkanlığınız” da kim? Biz TC Sömürge Valiliği’ne karşıyız…

35 insanımız öldü, sizin derdiniz “Cumhurbaşkanlığının namusu”…

Çok umursuyorsanız “Cumhurbaşkanlığının namusu”nu, Tatar’a laf etti diye polise çağırttığınız insanlar gibi, 35 insanın canı üzerine yalan söyleyenlerden de şikayetçi olun!

Tabii ki Kartal Harman “AFAD İSİAS’taki Kıbrıslıları kurtardı” yalanlarını talimatla yaymadıysa… En önemlisi şudur: Harman’a o “bilgileri” kim verdi?

6 Şubat günü yayılan bu yalanları “inanılır” yapan detaylı olmasıdır. Tatar’ın iletişim danışmanı Kartal Harman’ın söylediği yalanlardan biri şuydu: “Bir iyi haber otelin katları arasında fazlası ile boşluk olduğu ve enkaz altında kalanları bastırmadığı ve hareket alanı bıraktığı yönünde ki, bu çok önemli bir bilgi”…

Enkazda hiç boşluk yoktu kumdan bir kale gibi çocuklarımızın üzerine çöktü… Kartal Harman’a bu “bilgileri” kim verdi ve bu yalanları kim söyletti?

Yalanlarla İSİAS katliamını gizleyebileceğinizi mi zannediyordunuz? Tek derdiniz yalanlarla ahaliyi yatıştırmak mıydı?

(15 Şubat 2023 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author