İSİAS katliamında susanları da biz not alıyoruz

Aziz Şah – 35 insanımıza mezar olan İSİAS Otel hakkında Kıbrıs’ın kuzeyinde herhangi bir parti açıklama yapmadı. Yeğenleri İSİAS’ta ölen Kıbrıslı siyasetçiler var… Kendi akrabaları ölmese bile haykırmaları gerekirdi. Bu kadar susmak size bile fazla, Baylaaar!

İSİAS’ta ölenlerin katili Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Bunu bildiğiniz için susuyorsunuz. El kadar çocuklar toprak oldu, siz hâlâ kendi koltuğunuzu düşünüyorsunuz…

Vasiyet edin, öldüğünüzde koltuğunuzu da sizinle birlikte gömsünler!

Bıçakla etlerinden et koparıyorsunuz, ağızlarını açmıyorlar…

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin devlet olmaktan ileri gelen hiçbir görevini yerine getirmediği için öldü 35 insan. Onca çocuk…

“Sustularsa sustular konuşsalar n’olacak” dedim önce kendi kendime; sonra baktım CTP’liler mecliste Tahsin Ertuğruloğlu’yla kavga ediyorlar.

Demek ki “yas”ta değiller. “Yastayız, o yüzden susuyoruz” demişti Asım Akansoy.

Tahsin efendi karşısında konuşurken “yas”tan çıkıyorlar, mevzubahis İSİAS katliamında TC Devleti’nin sorumluluğuna gelince “yas”a girip susuyorlar!

Türkiye’de CHP, İYİ Parti ve HDP açıklama yaptı İSİAS hakkında, Kıbrıs’ın kuzeyinde herhangi bir siyasi parti yorum yapmadı.

Devletlû bir katliamdır İSİAS, devletin her kanadı var içinde. ANAP, AKP, CHP, İYİ Parti, SAADET ve 200.000 kişilik aşiret mensubu Bozkurt ailesi!

Ahmet Bozkurt 2015’te CHP’den milletvekili aday adayı oldu ama kazanamayınca 2018’de AKP’yi destekledi. Ailenin küçükleri AKP’li… Ailenin büyük abisi eski ANAP milletvekili Mahmut Bozkurt İYİ Parti kurucularından… İSİAS Otelcilik’e 2001’de izni veren belediye başkanı Saadet Partili… Bozkurt ailesi ise 200.000 kişilik bir aşiretin mensubu!

Öyle bir bataklık ki şu İSİAS, TC Devleti’nin her kanadı bu suça ortak!

Buna rağmen CHP ve İYİ Parti taraf olup açıklama yapıyor ama Kıbrıs’tan ses yok!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hayatını kaybeden Kıbrıs’tan gelen evlatlarımızın haklarının hukuklarının da savunucusu olacağız” dedi.

Bir zamanlar Tayyip Erdoğan’ın en yakınlarından ve özel hekimi olan, şimdilerde ise Meral Akşener’in başdanışmanı olan İYİ Partili Turhan Çömez de “Mühürlenmesine rağmen yeniden açılıyor. Ve 65 kişiye mezar oluyor. Sahibi TÜGVA üyesi. Hepsini deftere yazıyoruz. Tek tek hesap soracağız” dedi.

HDP Adıyaman eş başkanı Bekir Gürbüz ise, “Kıbrıslı halkın acılarını paylaşıyorum. Özellikle o kadar genç ve sporcu olmaları bizleri derinden üzmüştür. Kendi evlerinden uzak, emanet, misafir oldukları bir yerde biz onlara sahip çıkamadık, ölümlerine sebep olduk, kendi adımıza çok üzgünüz” dedi.

CHP ve İYİ parti Kıbrıs’a ve Kıbrıslıya düşmandır. Kıbrıs’taki TC işgalinin bekçisidirler. Buna rağmen bu açıklamalar önemlidir. Seçim var Türkiye’de… 200.000 kişilik bir aşirete mensup Bozkurt ailesini karşısına alarak konuşuyor CHP ve İYİ Parti!

CHP, İYİ Parti ve HDP, İSİAS katliamının hesabını soracağız derken Kıbrıs’ın kuzeyindeki partilerden ses seda yok. 

1974’te Kıbrıs’ta işgali başlatan, sonrasında yerleşimci nüfus taşıyarak Kıbrıs’ın kuzeyini sömürgeleştiren, Kıbrıslı Türk toplumunun dünyadan dışlanmasına sebep olan KKTC’nin kuruluşuna destek veren, “iki devlet” politikasının baş savunucusu CHP, İSİAS’ta öldürülen Kıbrıslıların hukukunu da savunacağız diyor…

Lefkoşa Uluslararası Havalimanı, Mağusa Limanı ve Ercan’ın uluslararası uçuşlara ve ticarete açılması ile ambargoların kaldırılmasına CHP karşı çıktı birçok kez. Yani bugün yaşadığımız “ambargo ve izolasyon” meselesinin temelinde CHP’nin başını çektiği TC Devlet politikası var.

Çocuklarımız Adıyaman’da öldüyse sebebi TC Devleti’nin yürüttüğü Kıbrıs politikası sonucunda Kıbrıslı Türk toplumunun dünyadan izole olmasıdır.

MHP’den ayrılan ülkücü faşistlerin kurduğu ve her fırsatta “Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak” diye çığıran İYİ Parti ise “Hepsini deftere yazıyoruz. Tek tek hesap soracağız” diyor İSİAS katliamı için…

Kıbrıs’ın kuzeyinde hukuk profesörü ve hukukçu parti başkanlarımız var. Ortaya çıkıp da “biz bu davaya tarafız, elimizden gelen herşeyi yapacağız” demediler…

Yazıklar olsun size, CHP ve İYİ Parti kadar olamadınız!

(2 Mart 2023 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author