CTP EL-SEN’in direniş ateşine işedi!

Aziz Şah – Senelerdir “CTP sokağa insin” diye çağrı yapar bazı kesimler. “CTP öncülük etsin solda birlik sağlansın” diye gevelerler…

CTP sokağa indi EL-SEN’in grevini bitirdi.

Türkiye’de CHP “6’lı masa”yı kurunca, CTP’ye 6’lı masayı örnek gösterenler oldu.

Kimdir CTP’ye bu çağrıları yapanlar?

-CTP’nin Bileşik Faiz, İTEM, Özel Hayatın Gizliliği, Bilişim Suçları, KDV, Muhaceret, MOBESE gibi halk düşmanı yasalar yaptığını, Kuran kurslarının önünü açtığını, Hala Sultan İmam Hatibinin kurdelesini kestiğini, TC ile imzaladığı su protokolü ile suyumuzu özelleştirdiğini, AKSA ile 15 senelik alım garantili anlaşma yaptığını bilen “muhalifler”!

CTP’nin İTEM Yasası ile Rum mallarının yağmalanmasının önünü açarak Kıbrıs’ta barışa ve ekolojiye verdiği TELAFİSİ İMKÂNSIZ zararı bilirler…

CTP’nin muhaceret yasasında yaptığı bir değişiklik ile tek seferde 54.000 yerleşimciye “vatandaşlık” verdiğini bilirler. Ferdi Sabit Soyer’in itiraf ettiği gibi, CTP’nin bu 54.000 kişi için Kuran kurslarının önünü açtığını bilirler…

CTP’nin yaptığı Özel Hayatın Gizliliği ve Bilişim Suçları yasalarının işgal rejiminin elinde muhaliflere karşı bir silaha dönüştüğünü, gazeteciler olarak yayınlayacağımız belgelerden dolayı Ağır Ceza’da hapislikle yargılanabileceğimizi bilirler…

CTP hükümeti adına Ömer Kalyoncu’nun TC Devleti adına Ahmet Davutoğlu’nun imzaladığı su protokolü yüzünden yağmur suyumuzu bile TC’den satın alırız. Bunu da bilirler…

Ama bıkmadan usanmadan “CTP solda birlik için öncülük yapsın” ve “CTP sokağa insin” diye çağrı yaparlar!

“Dabellasındaki harf sayısı kadar insana hükmü olmayanlar” diyerek az bile söyledi CTP kuyrukçularına Erkut Şahali. Sen ona tapınırsan o da seni böyle aşağılar! Şahali içinden geçenleri dümdüz söyledi:

-“CTP’den size hayır yok, umudu kesin. Hade düşün yola, bir kendiniz olun be gavvole”…

Kıbrıslıcada içinde “gavvole” geçen cümle samimidir. Kendiniz olun be gavvole, “maşrapa olmayın, efsane olun”!

CTP sokağa her indiğinde öfkeyi ve mücadeleyi sünger gibi emip yuttu, Temmuz 2000’den beri…

Kendi kontrolü dışında bir mücadele filizlendi mi ya kontrolü altına aldı ya da filizi ezdi!

Son olarak El-Sen’in haftalardır sürdürdüğü ve dahi Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimlerinden önce Kıbrıs’ın işgal bölgesine yapacağı ziyaretin ertelenmesini sağlayan grevini bitirdi CTP.

CTP, El-Sen’in direniş ateşine işeyerek söndürdü…

Gözden kaçmasın! Az buz şey başarmadı El-Sen…

18 Nisan’da, yani yarın, inşaatı bitmemiş yeni Ercan Havalimanı’nı açmaya gelecekti Erdoğan. Faşist Erhan Arıklı, EL-SEN’in grevi yüzünden Erdoğan’ın Ercan’da yapacağı açılışın ertelendiğini açıkladı. CTP’nin grevi bitirmesinden sonra bakarsınız Erdoğan da gelir…

18 Nisan’da Ercan açılışı yerine Afyonkarahisar’da miting yapacak Erdoğan. Anladınız mı “Ankara otur derse otururum, kalk derse kalkarım” diyen Mehmet Ali Talat’ın partisi CTP neden hücum etti El-SEN’in üzerine ve grevi bitirdi?

EL-SEN grevi Erdoğan’ın Ercan şovuna darbe vurdu…

Grev karşısında rejim teslim bayrağını çekince son çare AKSA mühendislerini çevik kuvvet ile Teknecik Santrali’ne soktular, CTP de grevi bitirdi.

Dahası var: Grevin bitirileceğini Ticaret Odası yöneticileri KIB-TEK emekçilerinden önce biliyordu…

Nerde görülmüş bir sendikanın grevini bitirmek için yaptığı açıklamanın altında imzacı olarak Ticaret ve Sanayi Odaları ile İnşaat Müteahhitleri Birliği gibi sermaye örgütlerinin adının yazması?

En başta Ticaret Odası’nın, onlarca sermaye örgütü ve meslek odasının adının ne işi var EL-SEN’in grevini bitiren “bildiri”nin altında?  

EL-SEN’in grevini bitiren açıklamanın birinci imzacısı olan Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın Mayıs 2022 tarihli “Ekonomi” gazetesinin manşeti Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesidir. Grevci KIB-TEK emekçisi ile elektriğin özelleştirilmesini savunan Ticaret Odası’nı aynı safta birleştirip “solda birliği” sağladı Çetepe!

EL-SEN, Tayyip Erdoğan’ın 18 Nisan’da Kıbrıs’ta yapacağı Ercan Havalimanı şovunu erteletti. CTP de EL-SEN’in direniş ateşinin üzerine işeyip ateşi söndürdü!

(17 Nisan 2023 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

Görsel: Senih Çavuşoğlu.

About the author