Tufan Erhürman “nüfus sorunu”nu keşfetti

Aziz Şah – 22 Ocak 2018 linçinden hemen sonra Trikomo’da, yani Türkleştirilen ismiyle “Yeni İskele”de, Karadenizli yerleşimcilere şöyle dedi Tufan Erhürman:

-“Çok kültürlülüğü, kardeşlik zemini üzerine kurulmuş bir zenginlik olarak yaşamayı başaranlar olacağız… Doğulusuyla, Güney Doğulusuyla, Karadenizlisiyle, Hataylısıyla, Anteplisiyle, Adanalısıyla, Ordulusuyla ve tabii ki şimdi artık Ruslarıyla, Ukraynalılarıyla biz burada farklılıklarımızla birlikte biriz, bütünüz ve hepimiz kardeşiz dediğimiz, yer olarak İskele başlangıç noktasını oluşturdu”…

Aradan 5 sene geçti: Tufan Erhürman başta Ruslar ve Ukraynalılar olmak üzere Trikomo’da “çok kültürlülük” methiyeleri düzdüğü Türkçe bilmeyen yabancılardan  “güvenlik sorunu” olarak bahsetmeye başladı.

Geçmiş olsun Tufan… Irkçı mı oldun?

Bre Tufan! Senin vizyonun, öngörün, tahlil yeteneğin 5 sene sonrasını görmekten aciz mi?

Köy muhtarlarında daha çok öngörü vardır.

5 sene önce yabancıların konut piyasasını patlatarak Kıbrıslı gençleri evsiz bırakacağını öngöremedin mi?

Hakikaten körmüşsün!

6 Haziran 2023’de şöyle dedi Tufan:

-“Memlekette bütün daireler-evler yabancılar tarafından alınmaya başlandı, yabancı nüfus bizim nüfusumuzun önüne geçti”…

8 Haziran’da da şöyle dedi:

-“Olan, ülkede yabancı sayısı arttıkça kamu okullarından, kamu hastanelerinden hizmet almakta zorlanan, artan güvenlik kaygıları nedeniyle yaşam alanları daralan, çocukları, aş, iş, konut bulamayan, göç yollarına düşen Kıbrıslı Türklere olacak!”

***

Erhürman’ın işgalci TC ordusu tarafından evlerinden atılan 200.000 Rumun yerine savaş suçu olarak taşınan yerleşimci nüfusa hiçbir itirazı yoktur. Tek şikayeti üçüncü ülkelerden gelen Türk olmayanlaradır!

Kıbrıs’ın işgal bölgesine TC demografi mühendisleri tarafından yerleştirilmiş illegal Türk yerleşimcilere itirazı olmayanların, üçüncü ülkelerden gelenlere de itirazı olmayacak.

Üçüncü ülkelerden gelenlerin burada olma nedeni TC işgalinin yarattığı illegal rejimin sunduğu rahatlıktır. Bir Rus “kaynağı belirsiz parası”nı gidip herhangi bir Avrupa ülkesinde bankaya yatıramaz ama Kıbrıs’ın işgal bölgesinde uluslararası hukukun ve bankacılık kurallarının geçmediği bu korsan rejimde istediğini yapar. Yoksa bu bok çukurunda ne işleri var?

***

İroni yapmıyorum!

Tufan Türk ırkçısıdır. Türk yerleşimcilerin Rumların evlerini ve topraklarını işgal etmesini hak olarak görür. “Federal çözümü” de bu mal gaspı için çare olarak düşünür. Rumların kendi evlerine ve topraklarına dönmesine karşı olduğu için de etnik-apartheid “iki bölgeli iki toplumlu federasyon”u savunur!

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis Kıbrıs Cumhuriyeti anayasasının BM parametreleri (bölgeler) çerçevesinde yeniden tesis edilmesi (Kıbrıs Cumhuriyeti anayasasının federalleşmesi) için çağrı yaptığında etnik-apartheid ırkçı sistemi savunan Tufan Erhürman aynen şöyle dedi:

-“(Anastasiadis) 1960’a dönelim diyor. Kendisi de bunun olmayacağını biliyor. 1960’a dönmek tek bölgeliliktir. Ama şu anda Girne’de yaşayan insanları Limasol’a gönderemezsiniz. Artık iki kesimlilik var. Biz de bunun için iki toplumlu, iki kesimli ve siyasi eşitliğe dayalı federasyon diyoruz”…

Çünkü “federal çözüm”de kendi yaşadığı bölgede Rum istemez. Rum mültecilerin temel insan hakkı olan geri dönüş hakkını tanımaz Tufan Erhürman.

Trikomo’yu illegal yerleşimcilerden parsel parsel satın alan Rusları ve Ukraynalıları “çok kültürlülük zenginliğimizdir” diye kucaklayan Tufan, üzerinden 5 sene geçtikten sonra yabancı nüfusun patlattığı konut piyasasından dolayı Türkiyeli yerleşimcilerin ve Kıbrıslıların yurtsuz kaldığını söylemeye başladı… Silah zoruyla gasp ettikleri Rum arazilerini milyonlarca Sterline satan Türkiyeli yerleşimcilerin gidecekleri Türkiye’leri var. Bizim gidecek başka vatanımız yok…

Türkiyeli yerleşimcilerin gailesini çekme Tufan, senin çocuğun kalacak yurtsuz!  

Ruslara Türkçe öğretme gailesi de çekme, Eleni’nin temel insan haklarını savun. Çünkü senin çocuğun Eleni’nin gasp ettiğin insan hakları yüzünden yurtsuz kalacak…

Kıbrıs’ta işgalin adı Türkiyeli yerleşimcilerdir. Kıbrıs’taki nüfus sorunu Türkiyeli yerleşimciler sorunudur. Üçüncü ülkelerden gelenlerin burada bulunmasının tek bir nedeni var: TC işgalinin sunduğu yasadışılık!

(19 Haziran 2023 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author