Güncelleme: Kürşat 9.30’da mahkemeye çıkarıldı, 2 Kıbrıslı Türk daha aranıyor

İşgal bölgelerindeki Kıbrıs Rum mallarını gasp ettiği şüphesiyle İtalyan makamları tarafından Kıbrıs’a iade edilen Kıbrıslı Türk avukat Akan Kürşat, sabah saat 9:30’da Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Kıbrıslı Türk avukat hakkında bir ceza davası açılması ve daha sonra suçlanması bekleniyor.

Şafak vakti Polis mensupları eşliğinde Kıbrıs’a gelen Kürşat, daha sonra avukatının huzurunda sorgulanmak üzere Polis Merkezine götürüldü.

Polis, Hukuk Servisi’nden gelecek talimatları beklemektedir.

Girne’ye bağlı Klepini’deki Kıbrıs Rum mallarını gasp etmekle suçlanan ve dün geç saatlerde İtalya’dan Kıbrıs’a gelmesi beklenen Kürşat’ın davasıyla ilgili olarak Polis Hukuk Servisi’nden talimat bekliyor.

Polis Sözcüsü Christos Andreou’ya göre, dava dosyası Cuma sabahı Hukuk Servisi’ne iletilecek ve Hukuk Servisi’nin günün ilerleyen saatlerinde dosyanın ele alınmasıyla ilgili yeni talimatlar vermesi bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere Kürşat 2007 tarihli bir tutuklama emrine dayanılarak yılbaşı gecesi Roma’da tutuklanmış ve 2 Şubat’ta Kıbrıs Cumhuriyeti’ne iadesine rıza göstermişti.

Tutuklama emrine göre, AGA Developments şirketiyle bağlantılı olan İngiliz vatandaşı Gary Robb, Kıbrıslı Türk müteahhit Tuncel Tahir Soykan ve mühendis Kutsal Tokatlıoğlu da aranıyordu.

Myrto Zoumidou-Philenews

About the author