Kıbrıs bayrağının denizlerde 60’ıncı yılı

Denizcilik Müsteşarı Marina Hadjimanoli, Kıbrıs Denizcilik Sicili Dairesi’nin kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü münasebetiyle bir etkinliğe katılmak üzere Atina’ya, ardından da Avrupa Konseyi Belçika Dönem Başkanlığı’nın denizcilerin yaşam koşullarıyla ilgili bir konferansına katılmak üzere Brüksel’e gitti.

Müsteşarlıktan yapılan açıklamaya göre Hadjimanoli pazartesi günü Atina’ya hareket etti. 5 Mart Salı günü de Denizcilik Müsteşarlığı Kıbrıs Denizcilik Sicili Dairesi’nin kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe, Kıbrıs bayrağının gelişimini destekleyen ve kararlı bir şekilde katkıda bulunan Yunan denizcilik toplumu da katılacak.

Hadjimanoli’nin Atina’da bulunduğu süre zarfında, Kıbrıs Denizcilik Sicilinin tanıtımı bağlamında Yunanistan’daki armatörlük ve denizcilik camiasıyla görüşmelerde bulunacağı belirtildi.

Açıklamada, Denizcilik Müsteşarı’nın daha sonra Avrupa Konseyi Belçika Dönem Başkanlığı’nın daveti üzerine 8 Mart’ta denizcilerin yaşam koşullarıyla ilgili olarak düzenlenecek konferansa katılmak üzere Brüksel’e gideceği belirtildi.

Brüksel’de bulunduğu süre içerisinde Denizcilik Müsteşarı, konferansa katılacak olan diğer bakanlarla ikili görüşmelerde bulunacak ve Kıbrıs’ın gençlerin denizcilik mesleğine çekilmesi ve genel olarak kadınların denizciliğe entegrasyonuyla ilgili pozisyonlarını sunma fırsatı bulacak.

About the author