Dayanışma Evi’nde Ayhan Hikmet, Ahmet Gürkan, Kavazoğlu ve İhsan Ali anması

Kıbrıslılar Birliği, 25 Mayıs 2024 tarihinde Dayanışma Evi’nde Ayhan Hikmet, Ahmet Muzaffer Gürkan, İhsan Ali ve Derviş Ali Kavazoğlu’nun anısına “Kıbrıslı Cumhuriyetçiler: Üniter Devlet ve Anayasal Yurttaşlık Mücadelesi” isimli bir etkinlik düzenliyor. Etkinlikte Ahmet Muzaffer Gürkan’ın ailesinden gazeteci Gözde Bedeloğlu da dahil olmak üzere, İbrahim Aziz, Kyriacos Tsimillis, Aziz Şah, Tonia Stavrinou, Panayiotis Taliotis ve Oz Karahan yer alacaktır.

Etkinliği düzenleyen Kıbrıslılar Birliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

25 Mayıs 2024 tarihinde saat 18.30’da Dayanışma Evi’nde “Kıbrıslı Cumhuriyetçiler”in fikirlerini yaşatıyoruz.

Kıbrıslı Cumhuriyetçiler, Ayhan Hikmet, Ahmet Muzaffer Gürkan, İhsan Ali ve Derviş Ali Kavazoğlu birlikte çıkardıkları “Cumhuriyet” gazetesi aracılığıyla anayasal vatandaşlık temelinde Kıbrıslı kimliğini savundular. Mücadelelerinin sloganı “Kıbrıs Kıbrıslılarındır” idi.

Ahmet Muzaffer Gürkan ve Ayhan Hikmet 23 Nisan 1962’de, Derviş Ali Kavazoğlu ise Kostas Mişaulis ile birlikte 11 Nisan 1965’te hayatlarını Kıbrıs Cumhuriyeti için feda ettiler.

Ne zaman bir vatansever öldürülse, insanlar “Onların fikirleri yaşıyor!” der. Hayır, onlar kendi başlarına yaşamıyorlar, onların fikirlerini yaşatmalıyız…

Bugün, Kıbrıslı Cumhuriyetçilerin anayasal vatandaşlık mücadelesi, tam bağımsız, gerçekten demokratik, çoğulcu ve üniter bir Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yolunu aydınlatmaktadır.

25 Mayıs 2024’te sizleri birincisini düzenleyeceğimiz Kıbrıslı Cumhuriyetçileri anma etkinliğine davet ediyoruz.

Dayanışma Evi’nde saat 18.30’da gerçekleşecek olan etkinlikte Gözde Bedeloğlu, İbrahim Aziz, Kyriakos Tsimillis, Aziz Şah, Tonia Stavrinou, Panayiotis Taliotis ve Oz Karahan kısa birer konuşma yapacaklardır.

Etkinlikte ayrıca 2024 yılı için her yıl verilen “İhsan Ali Anısına Onur Ödülü” de takdim edilecektir.

About the author