Queer Wave 2024: 5. Kıbrıs LGBTQIA+ Film Festivali 20-29 Eylül’de NiMAC’ta gerçekleşecek

Kıbrıs LGBTQIA+ Film Festivali, 5. yılını Lefkoşa’nın kalbinde, Kıbrıs kültürünün bir başka ikonik mekânında gerçekleştirecek. Bu yılki Queer Wave, 20-29 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek ve festivali bu kez sergi alanlarında ağırlayacak olan NiMAC ile ortaklığını yenileyecek.

Queer Wave dört ay sonra on günlük gösterimlerine ve paralel etkinliklerine başlayacak. Festival, yerel ve uluslararası yaratıcı grupları kucaklayacak, LGBTQIA+’nın yaşanmış deneyimlerine ve kuir anlatımlarına bir platform sunacak. Bu yılın programı ve festival öncesi özel etkinliklere ilişkin güncellemeler queerwave.com ve sosyal medya aracılığıyla iletilecek: @queerwavecyprus.

Queer Wave 2024, kar amacı gütmeyen Queer Wave LTD şirketi tarafından düzenleniyor ve Kültür Bakanlığı – Modern ve Çağdaş Kültür Dairesi tarafından finanse ediyor.

Queer Wave 2020’de başladı. Festival sadece dört yıl içinde, uluslararası festivallerde yer alan LGBTQIA+ filmlerinin 170’den fazla Kıbrıs prömiyerini yerel izleyicilerle buluştururken, aynı zamanda Kıbrıslı film yapımcılarının ve diğer sanatçıların eserlerini de destekliyor.

NiMAC [Lefkoşa Belediye Sanat Merkezi, Pierides Vakfı’na bağlı], Lefkoşa’nın tarihi merkezinde bulunan Eski Elektrik Santrali’nin yenilenmiş binasında yer almaktadır. Adanın en eski ve en büyük Çağdaş Sanat Merkezidir.

© Angelos Charalambous

About the author