Kıbrıslılar Birliği, “Kıbrıslı Cumhuriyetçiler” etkinliğini gerçekleştirdi

Kıbrıslılar Birliği, “Kıbrıslı Cumhuriyetçiler: Üniter Devlet ve Anayasal Yurttaşlık Mücadelesi” etkinliğini ve her yıl Kıbrıslı lider İhsan Ali anısına verdikleri Onur Ödülü’nün takdim törenini gerçekleştirdi. 2024 yılı Onur Ödülü, İbrahim Aziz’e sunuldu.

Etkinliğin konuşmacıları arasında Türkiye’de gazetecilik yapan ve Ahmet Muzaffer Gürkan’ın yeğeni olan Gözde Bedeloğlu, Kıbrıslılar Birliği Başkanı Oz Karahan, Avrupa Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent, Çevreciler Hareketi (Kıbrıs Yeşiller Partisi) Başkanı Yorgos Perdikis, sosyalist AIHMI hareketinden Petros Hristodulu ve yolu İhsan Ali, Ayhan Hikmet, Ahmet Muzaffer Gürkan ve Derviş Ali Kavazoğlu ile kesişen İbrahim Aziz gibi önemli isimler yer aldı.

Etkinlik, 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine ortak bir aday listesi ile katılan Kıbrıslılar Birliği, Çevreciler Hareketi (Kıbrıs Yeşiller Partisi) ve sosyalist AIHMI hareketini bir araya getirdi. Oz Karahan, Yorgos Perdikis ve Petros Hristodulu, 10 Haziran 2024’ün bu tarihi Pan-Kıbrıslı siyasi cephe için yeni bir dönemin başlangıcı olacağını vurguladı.

Panelde konuşma yapan isimler arasında Şener Levent, Yorgos Perdikis, Petros Hristodulu, Gözde Bedeloğlu, İbrahim Aziz, Kyriakos Tsimillis, Aziz Şah, Tonia Stavrinou, Panayiotis Taliotis ve Oz Karahan bulunuyordu. Konuşmacıların metinleri, Kıbrıslılar Birliği tarafından Yunanca ve Türkçe olarak kamuoyuyla paylaşıldı.

About the author