Ektiğin nefret tohumlarını biçmeye hazır mısın Niyazi?

Aziz Şah – 7/6/2024

Bu memlekette kitaplı aydınların siyasetin soytarısı olması bana acı verir. Her yazdığı kitap kütüphanemde olan Niyazi Kızılyürek kendisine çok yazık etti…

Bir hayat hatasız yaşanmaz ancak insanın biriktirdiği değerlere ve ilkelere toptan ihanet etmesi “hata” değil, intihardır.

“Ulusötesi bir Kıbrıs”tan bahsederdi Niyazi gençliğinde, etnik Kıbrıslı Türk kabileciliği yapıyor şimdilerde. İnsan haklarını etnik bir kimlikle tanımlıyor artık: “Kıbrıslı Türklerin insan hakları”…

İnsan hakları sadece azınlıklar ve yok olan kültürler söz konusu olduğunda “etnik kimlik” ile anılır: Kıbrıslı Türkler azınlık mıdır, azınlıksa kimin azınlığıdır? Yok olan bir kültür müdür, öyleyse kim tarafından yok ediliyor?

Türkiye’nin işgali altındaki Kıbrıslı Türk toplumunun insan haklarını kimden talep ediyorsunuz?

Kıbrıs’ın işgal bölgesi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne göre Türkiye’nin sorumluluk alanıdır!

Türkiye’nin işgali altındaki köyleri ve gasp edilmiş belediyeleri tek tek dolaşarak vaatler saçıyor Niyazi…

KKTC milletvekili seçimlerinde de vatandaşlık vadedilir, Avrupa Parlamentosu seçiminde de…

-Bana oy verin, sizin akrabalara vatandaşlığı halledeceyik!

20.000 Kıbrıslı Rumun oylarıyla Avrupa Parlamentosu’na seçildiği 2019’a kadar tarihte söylenen yalanları deşifre etmeye çalışan bir aydındı Niyazi Kızılyürek.

Şimdi ise karma evlilik çocuklarına ve ailelerine “oy avcılığı” için yalan söyleyen bir dolandırıcı oldu…

Köy köy gezip karma evliliklere vatandaşlık ve Türkçe’nin AB dili olacağını söylüyor hız kesmeden…

Nasıl halledecek vatandaşlık işini Niyazi?

Papadopulos-AKEL hükümetinin Bakanlar Kurulu 2007’de aldığı kararla illegal yerleşimcilerle veya Türkiye limanlarından Kıbrıs’ın işgal bölgesine gelenlerle yapılan evliliklerden doğan çocuklara vatandaşlık verilmesini durdurdu.

Niyazi’nin aday olduğu AKEL durdurdu vatandaşlık verilmesini…

AKEL’in aldığı kararın hesabını Niyazi Avrupa Komisyonu’na sordu…

Avrupa Komisyonu ona dedi ki:

-“Kıbrıs vatandaşlığının hangi koşullar altında elde edilebileceğine karar vermek ULUSAL YASA KOYUCUNUN GÖREVİdir”…

Yani bir Avrupa Parlamenteri, Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı vadedemez. Vadediyorsa yalan söyler. Çünkü yetki Kıbrıs Cumhuriyeti’nin temsilciler meclisindedir, ondan önce de 2007’de AKEL’in aldığı kararla yerleşimcilerle olan evliliklerden doğan çocuklara vatandaşlık verilmesini durduran Bakanlar Kurulu’ndadır.

Avrupa Komisyonu’nun açıklamasına ve 2007 Bakanlar Kurulu kararına rağmen karma evlilik çocuklarını siyaseten kullanmak için Niyazi konuyu kışkırttıkça kışkırttı.

-“Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıslı Türkleri ‘vatansız’ bırakıyor” dedi.

Niyazi mi verdi aklı, avukatın fikri miydi bilemiyorum…

Siyaseten karma evlilik çocuklarını kullanmak için çok yanlış bir dava açtılar Kıbrıs Cumhuriyeti’ne karşı. Çünkü amaç bağcıyı dövmek!

Amaç vatandaşlık elde etmek değil, Kıbrıs Cumhuriyeti ile kavga…

16 kişi adına Avukat Andis Georgiou’nun 1954 ve 1961 tarihli BM’nin Vatansız Kişiler Hakkında Uluslararası Sözleşmesi’ne dayanarak yaptığı başvuruda Yüksek Mahkeme “Siz vatansız değilsiniz, çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınız” dedi…

“Vatansız” (devletsiz/kimliksiz) uluslararası bir hukuk terimidir ve statüdür. BM sözleşmelerinde tanımlanır. Cebinizde TC kimliği ile gidip “Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıslı Türkleri vatansız bıraktı” diyemezsiniz.

Kahvehanede seçim kampanyası yapmaya benzemez Yüksek Mahkeme’de savunma yapmak…

Egonuz yüzünden siyaset malzemesi yaptığınız çocuklara yazık…

AKEL’in aldığı 2007 Bakanlar Kurulu kararı ile durdurulan vatandaşlık verilmesi konusunda Avrupa Komisyonu ve Yüksek Mahkeme’nin aldığı kararlardan haberi olmayan insanlara gidip köy kahvelerinde vatandaşlık vadetmek sahtekârlıktır! Gerçekleri manipüle ederek ırkçı nefret tohumları saçmaktır…

“Anastasiadis ve Hristodulidis yalan söylüyor” dedi Niyazi işgal bölgesinde bir köyde. Peki, Niyazi’nin söylediği yalanlar ne olacak?

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kanalı RIK’te tek bölge ve tek listeden oluşan 1 vatandaş 1 oy ilkesine dayalı seçim sistemini savunuyor Niyazi. İşgal bölgesinde ise Kıbrıslı Türk etnik kimliğini kışkırtıyor…

Herkese duymak istediğini söylüyor!

Söylediğin yalanlarla ektiğin nefret tohumlarını biçmeye hazır mısın Bayım?

Kıbrıs’ın işgal bölgesindeki gerçek sorunlardan hiç haberi yok Niyazi’nin, kavanozda nutuk atıyor. Türkçe AB dili olacak ve karma evliliklere vatandaşlık…

Gel ben seni Nalbantoğlu Hastanesi’ne götüreyim, demografiyi göresin…

(7 Haziran 2024 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author