Türk sünnetçiden korkmaz, Bay Hristodulidis!

Aziz Şah – 9/6/2024

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin basiretsiz ve korkak liderliği tarafından pamuklara sarılıp saklanan 2006 tarihli 303A Ceza Yasası işgal bölgesinde Kıbrıslı Rumlara ait malları yağmalayan AFİK şirketinin direktörü Simon Mistiel Aykut’un tutuklanmasıyla yeniden gündemde.

303A Ceza Yasası 2004 Annan Planı’ndan sonra başlayan yağmayı durdurmak için düşünülen bir önlemdi!

Kıbrıs Cumhuriyeti Ceza Kanunu’nda önce Rum malı kullanan İngilizleri hedef alan bir değişiklik yapılmıştı 2005’te: 2 yıl hapisliği olan “Taşınmaz malın yasadışı kullanımı suçu” eklendi yasaya. 2 İngiliz’e de tutuklama emri çıkarttılar…

2006’da düzenlenen 303A Maddesi ile de “başka bir kişinin taşınmaz mallarıyla ilgili hileli işlemlerle ilgili” 7 yıla kadar hapislik içeren değişiklik yapıldı.

Yasanın (1) numaralı fıkrasında, “dolandırıcılık amacıyla” bu tür işlemlere kasten katılan herkesin, 7 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek ağır bir suç işlediği belirtilir. Bu suçu işlemeye teşebbüs de ağır bir suçtur ve 5 yıl hapis cezasına yol açabilir.

“Dolandırıcılık” şöyle tanımlanıyor:

“Bu hüküm, bir kişinin: (a) mülkü başkasına satması, kiralaması, devretmesi veya kullanmasına izin vermesi, (b) mülkün satışının, kiralanmasının, ipotek edilmesinin veya başka bir kişi tarafından kullanılmasının reklamını yapması veya tanıtımını yapması durumunda geçerlidir, (c) mülkün satışı, kiralanması, ipotek edilmesi veya başka bir kişi tarafından kullanılması ile ilgili bir sözleşme yapması veya (d) söz konusu taşınmazın satışını, kiralanmasını, ipotek edilmesini veya kullanılmasını kabul etmesi”.

Sahte tapular ile yapılan her işlem dolandırıcılıktır.

Özetle, Kıbrıslı Rum mallarını satanlar, alanlar, aracılık edenler, üzerine inşaat yapan ve pazarlama sürecinin her aşamasına katılanlar 7 yıla kadar hapislikle yargılanır.

Geçen ay Avrupa Birliği’nde yatırımları olan Konya Merkezli Dağ Holding Timbu bölgesinde 40.000 kişilik koloni kuracağını açıkladı ve Exometochi’de Kıbrıslı Rumlara ait arazileri İstanbul’da açık artırmaya çıkardı!

Bu ay ise eski Ercan Havalimanı binasında Demirci Yapım Organizasyon isimli şirket “inşaat turizm fuarı” yapıyor. “Yenidüzen”e konuşan şirket direktörü Ahmet Demirci, fuar için 2 bin kişi beklediklerini, Türkiye’den çok sayıda emlakçının geleceğini, Avrupa ve Türkiye’den de yatırımcıların katılacağını ifade etti…

Ne tesadüf! Eski Ercan’da “inşaat turizm fuarı” yapılırken AFİK direktörü Aykut tutuklanıyor…

Trikomo’nun ırzına geçen AFİK’in direktörünü sünnetçi korkusu vermek için mi tutukladınız yani?

-Saçmalamayın!

Türk sünnetçiden korkmaz, Bay Hristodulidis!

2006’dan beridir basiretsiz ve korkak Kıbrıs Cumhuriyeti liderliği Ceza Yasası’nı neden uygulamıyor?

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı işgal bölgesinden mal alan yabancıları uyarmak için yayınladığı bilgilendirme notunda şöyle diyor:

“Kıbrıslı Rum mülk sahipleri, mülklerini gasp edenlere karşı Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yetkili hukuk mahkemelerinde hukuk davası açabilirler. AB Adalet Divanı, Meletis Apostolides – David ve Linda Orams davasında, tüm AB Üye Devletlerinin ulusal mahkemelerinin bu tür Kıbrıs Cumhuriyeti Mahkemesi kararlarını uygulama ve icra etme yükümlülüğünü ilan etti. Sonuç olarak, Türkiye’nin işgal ettiği bölgelerde yasa dışı bir mülk satın alınması, Kıbrıs Cumhuriyeti Mahkemesi’nde hukuk davası açılmasıyla sonuçlanabilir. Bu tür kararlar, herhangi bir AB Üye Devletinde gaspçının mülküne karşı uygulanabilir”…

Doğudur bu… Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın 28 Nisan 2009 tarihli kararına göre Kıbrıs Cumhuriyeti mahkemeleri işgal bölgesindeki sivil ve ticari konularda yetkilidir. 2006 Ceza Yasası gibi 2009 ABAD kararını da uygulamaz Kıbrıs Cumhuriyeti…

Neden 18 sene pamuklara sarıp sakladılar 303A’yı?

Kıbrıs Cumhuriyeti emperyalist baskıdan ve işgalci Türkiye’den korktuğu için kendi yasasını uygulayamıyorsa egemen bir devlet olmaya korkuyor demektir.

“Kıbrıs Postası”nın sitesinde AFİK’in direktörü Aykut’un tutuklandığı haberinin olduğu sayfada 4 tane reklam dikkati çekiyor:

Kıbrıslı Rum malları üzerine inşaat yapan Noyanlar ve Döveç inşaat şirketlerinin reklamları ile AFİK’in Caesar Resort reklamı ve Niyazi Kızılyürek’in Avrupa Parlamentosu adaylığının reklamı.

İşte memleket manzarası…

(9 Haziran 2024 tarihinde Avrupa gazetesinde yayınlanmıştır)

About the author