Günün Kafası: CAFER GÜRCAFER

Yurttaş gazeteci Serdinç Maypa’nın yayınladığı belgelerin incelenmesi sonucu Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer “İrtikap”, “Sahte belge düzenleme”, “Sahte belge düzenlenmesine tahrik etme”, “Sahte belgeyi tedavüle sürme” suçlarından mahkemeye çıkarıldı.

Polis, Gürcafer’in bir inşaat firmasından işlemlerini hızlandırmak için 3 yılda 135 bin 800 Euro para aldığını açıkladı. İnşaat firmalarının haberi olmadan ülkeye getirilen 30 işçinin ise nerede olduğu bilinmiyor…

Polis, Müteahhitler Birliği tarafından 22 Pakistanlı işçinin de getirildiğini belirtirken, sayının çok daha fazla olduğu yönünde bilgi aldıklarını açıkladı.

İşgal bölgesindeki müteahhitleri ve emlakçıları Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tutuklamasını beklerken işgal rejiminin tutuklaması sürpriz oldu!

Bilindiği gibi, Türk vatandaşı Simon Aykut ve Alman vatandaşı Ewa Künzel Kıbrıslı mültecilerin topraklarının gasp ve yağmasından Kıbrıs Cumhuriyeti’nde tutuklu.

Trikomo, Karpaz, Ayos Amvrosios (Ayguruş), Girne, Mağusa ve Akatu’dan 1974’te silah zoruyla kovulan mültecilerin topraklarını gasp ederek yağmalayan AFİK şirketinin patronu Simon Aykut 9 Eylül’de Kıbrıs Cumhuriyeti’nde Ağır Ceza’da yargılanana kadar tutuklu bekleyecek.

Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer, bu süreçte Simon Aykut’u mahkemenin kapısına kadar giderek destekledi…  

Gürcafer bir süre önce yaptığı basın açıklamasında,

-“Purnara Mülteci Kampı’ndaki kişilerin büyük bir çoğunluğu, kuzeye getirilen işçilerden oluşuyor” diyerek dikkatleri üzerine çekmişti.

5-10 bin kişinin insan başı 1000-3000 Euro arası komisyon alarak insan ticareti yaptığını açıklayan Gürcafer, bunların içinde kendi oğlu Mehmet Gürcafer’in olduğunu da ifade etmişti.

About the author