Sözcü: Son günlerde Kıbrıs’ta gözlemlenen askerî hareketlilik tahliyeler kapsamındadır

Son günlerde Kıbrıs’ta gözlemlenen gemi ve uçak trafiği, bölgedeki gelişmeler ışığında Kıbrıs’ın üstlendiği insanî rol kapsamında gerçekleşiyor. Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) yaptığı açıklamada, bu hareketliliğin ihtiyaç hâlinde tahliye süreçlerine yardımcı olmak amacıyla olduğunu belirtti.

Bir Amerikan savaş gemisinin Limasol limanına yanaşması da bu hareketliliğin bir parçası. Letymbiotis, Kıbrıs’ın bir kez daha bölgedeki gelişmeler ışığında insanî bir rol üstlendiğini ve gemilerin ve uçakların varlığının muhtemel tahliyelere hazırlık olduğunu vurguladı.

Hükûmet Sözcüsü, krizin tırmanmasının önlenmesi için uluslararası ortaklarla birlikte çalıştıklarını ifade ederken, her türlü ihtimale karşı “Estia” planının da harekete geçirilmeye hazır olduğunu belirtti. Bu plan, üçüncü ülke vatandaşlarının Kıbrıs üzerinden tahliyesini öngörüyor.

Letymbiotis, mevcut durumun soğuk kanlı ve ciddî bir bakış açısını gerektirdiğini, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni hedef alan asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. (KHA)

About the author