Isaak ve Solomou katledilmelerinin 28. yılında anıldı

Pazar günü Paralimni’de, 1996 yılında Yeşil Hatta öldürülen Tasos Isaak ve Solomos Solomou için 28. anma töreni düzenlendi. Anma töreninin ardından Isaak ve Solomou’nun mezarlarına çelenkler konuldu. Törende Kıbrıs Cumhuriyeti Göç ve Uluslararası Koruma Müsteşarı Dr. Nicholas Ioannides hükûmeti temsil etti.

Kıbrıs hükûmeti, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, bu yıl Tasos İshak ve Solomos Solomu’nun “korkakça katledilmelerinin” üzerinden 28 yıl geçtiğini belirterek, “Attila’nın barbar ve vahşi yüzünü ve devam eden yasa dışı işgalinin” yıl dönümüne dikkat çekti.

İlgili mesajda, “Kahramanca fedakârlıkları, eşsiz cesaretleri ve özverileri, işgale son verme, vatanımızı yeniden birleştirme ve tüm Kıbrıslılar için temel özgürlükleri ve insan haklarını yeniden tesis etme çabalarımızda ebedi birer meşaledir” denildi.

Paralimni Lisesi Müdürü Adamos Sergiou, pazar günkü anma töreninde yaptığı konuşmada, “Ağustos 1996’da ülkemizin işgalciler tarafından ateşkes ortamında korkakça katledilen Tasos Isaak ve Solomos Solomou’yu saygıyla anıyoruz. Katillerin kimlikleri belirlendi ancak kahramanlarımıza karşı işlenen iki iğrenç suçtan dolayı kimse cezalandırılmadı” dedi.

Öte yandan, “Isaak-Solomou Anma Girişimi” bu yıl da Kıbrıs’ın özgür bölgelerindeki tüm şehirlerden motosikletlilerin katılımıyla bir etkinlik düzenledi.

(KHA)

About the author