40 dakika kesinti: Vasilikos Santralindeki teknik arıza

Çarşamba akşamı saat 18:00 civarında Vasilikos Elektrik Santrali’nde meydana gelen bir teknik arıza, Kıbrıs’ın çeşitli bölgelerinde elektrik kesintilerine neden oldu. Kıbrıs İletim Sistemi Operatörü, yaşanan bu aksaklık nedeniyle halkı elektrik tüketimini azaltmaya çağırdı.

Yapılan açıklamada, yerel saatle 18:03’te elektrik üretim sisteminde bir sorun yaşandığı ve Vasilikos Santrali’ndeki 54 MW yüklü AT/S 3 üretim ünitesinin devre dışı kaldığı belirtildi. Bu durum, Kıbrıs’ın farklı bölgelerindeki tüketicilere elektrik verilememesine yol açtı.

Operatör, elektrik arzının en kısa sürede yeniden sağlanması için yoğun çaba harcandığını ifade etti.

Diğer yandan, saat 17:29’da Dhekelia Elektrik Santrali’ndeki AT/S 4 üretim ünitesinde de bir teknik arıza meydana geldi, ancak bu durum tüketicilere elektrik kesintisine neden olmadı.

Üretim sistemindeki arızalar nedeniyle operatör, halktan 18:00 ile 22:00 saatleri arasında elektrik tüketimini sınırlandırmasını istedi. Bu sayede, gerekli görülen elektrik kesintilerinin süresi azaltılabilecek.

Güncel bilgilere göre, operatör ülke genelinde dönüşümlü olarak tüketici yük kesintileri uyguluyor. Bu kesintilerin 40 dakikayı geçmesi beklenmiyor.

Kıbrıs Elektrik Kurumu (AİK) Geçici Sözcüsü Dimitris Nathaniel, arızanın ülke çapında etkili olduğunu ve AİK ekiplerinin sorunu çözmek için sahada çalıştığını belirtti.

AİK’in web sitesinden yapılan açıklamada ise, teknik bir problem nedeniyle Müşteri Hizmetleri Merkezi ile iletişimin geçici olarak kesintiye uğradığı ve sorunun en kısa sürede giderilmesi için çalışmaların sürdüğü duyuruldu. (KHA)

About the author