Sözcü: Hükümetin yeni hedefi %4’ü aşan bir büyüme oranı

Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Kıbrıs İstatistik Servisi CyStat’ın 2023’ün üçüncü çeyreği için büyüme oranının %3,6 (mevsimsellikten ve çalışma günlerinden arındırılmış Gayri Safi Yurt içi Hasıla,GSYİH’deki düzeltmenin ardından %3,7) olarak açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, hükûmetin yeni hedefinin 2024’te %4’ü aşan bir büyüme oranına ulaşmak olduğunu belirtti.

X platformunda yaptığı paylaşımda Hükûmet Sözcüsü, Kıbrıs ekonomisinin “Christodoulides Hükûmetinin doğru politikalarının uygulanmasıyla” yükselişine devam ettiğini vurguladı.

Sözcü, “Hükûmet olarak, doğru politikaları uygulamaya devam ederek, 2024’te Avrupa Komisyonu’nun tahminlerinden önemli ölçüde daha yüksek olan %4’ü aşmayı hedefleyen daha güçlü bir büyüme hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs’ın büyüme oranına ilişkin tahmini 2024 için %2,8, 2025 için ise %2,9’du.

Letymbiotis paylaşımında ayrıca, Kıbrıs ekonomisinin AB’deki en yüksek ikinci büyüme oranını kaydettiğini ve AB’nin büyüme oranının (%0,8) üç puan üzerinde olduğunu belirterek “Yüksek büyüme oranı, işsizlik ve enflasyonun azalması ve güçlü mali yapıyla birleştiğinde, başarılı ve hedefe yönelik sosyal politikanın devam etmesini sağlıyor” diye ekledi.

Hükûmet Sözcüsü paylaşımını şu sözlerle sonlandırdı: “Daha modern, daha dirençli bir Kıbrıs için aynı sorumlu, ihtiyatlı mali politikayı uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz. Umut ve umut dolu bir Kıbrıs’ı birlikte inşa edelim.” (KHA)

About the author