Baf Havalimanı’nda bir gaspçı daha tutuklandı

Cumhuriyetçi’nin edindiği bilgiye göre Karava’da (Alsancak) Rum malı gaspı ve satışına karışan bir kişi daha tutuklandı.

Türk vatandaşı Simon Aykut ve Alman vatandaşı Ewa Künzel’den sonra Kıbrıs’ın işgal bölgesinde Rum malı gaspına karışan bir yabancı daha Çarşamba günü tutuklandı. Hangi milliyetten olduğunu öğrenemediğimiz gaspçı soruşturma için 5 gün tutuklu kalacak…

1974’te silah zoruyla Karava’dan kovulan Kıbrıslı Rum mal sahibinin şikayeti üzerine Çarşamba günü Baf Havalimanı’nda tutuklanan şahsa getirilen suçlamalar 303A Ceza Yasası kapsamında işgal bölgesinde başkasına ait gayrimenkuller üzerinde hileli işlemler yapmak…

Karava’da bir Kıbrıslı mülteciye ait arazi üzerine yapılan inşaatın satışına karışan şahıs başkasına ait taşınmaz mallarda hileli işlemler yapmak, başkasına kayıtlı araziyi yasadışı olarak bulundurmak, sahiplenmek ve kullanmak ile yasadışı kullanım ve yasadışı yollardan elde edilen kara paranın aklanması gibi suçlardan tutuklandı.

Konuyu gasp davalarını yakından takip eden gazeteci Prokopis Thoukydidis SİGMA TV’de gündeme taşıdı.


Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde soruşturmayı kolaylaştırmak için 5 gün tutuklu kalmasına karar verilen sanık hakkında Kıbrıs Cumhuriyeti polisinden yapılan açıklama şöyle:

25 yaşında bir erkek taşınmaz mal gaspı suçundan tutuklandı

Polis dün öğleden sonra, Cumhuriyet’in işgal altındaki bölgelerinde bulunan Kıbrıs Rum mallarını gasp ettiğinden şüphelenilen 25 yaşında bir kişiyi tutukladı.
25 yaşındaki zanlı, başka bir Avrupa ülkesine gitmek üzere gittiği Baf havaalanında mahkeme emri uyarınca tutuklandı. Gözaltına alınan zanlının, davanın soruşturulması amacıyla tutukluluk emri çıkarılması için bugün Mahkeme huzuruna çıkarılması bekleniyor.
Kendisi 1. başkasına ait taşınmaz mallarda hileli işlemler yapmak, 2. başkasına kayıtlı araziyi yasadışı olarak bulundurmak, sahiplenmek ve kullanmak, 3. kara para aklamak ve diğer ilgili suçlardan soruşturulmaktadır.
Kriminal Soruşturma Dairesi soruşturmaya devam etmektedir.

About the author