Filistin Büyükelçiliği: Yerleşimciler terörist ilan edilmeli ve savaş suçlarından yargılanmalı

Filistin Devleti’nin Kıbrıs Büyükelçiliği, “işgal güçlerinin ve İsrailli aşırılık yanlısı yerleşimcilerin işlediği suçları” şiddetle kınadı. Büyükelçilik, bu suçların devam etmesinin “uluslararası toplumun, özellikle Güvenlik Konseyi’nin 2334 sayılı Kararı başta olmak üzere ilgili kararlarına saygı duyma ve uygulama konusundaki başarısızlığının açık bir göstergesi” olduğunu vurguladı.

Büyükelçilik bugün (13.08.2024) yaptığı yazılı açıklamada, “yerleşimcilerin suçlarının” durdurulması için acil uluslararası müdahale çağrısında bulundu ve BM Güvenlik Konseyi’ni kararlarının uygulanmasını sağlamak ve uluslararası hukukun gerektirdiği gerekli tedbirleri almaya davet etti.

Açıklamada ayrıca, ülkelerin “yerleşimci örgütlerini terörist listelerine alması ve yerleşimcilerden savaş suçu işleyenleri, özellikle de kendi vatandaşlıklarına sahip olanları yargılaması ve hesap vermesini sağlaması gerektiği” belirtildi. Filistin’in bu “ihlâlleri” ve “suçları” uluslararası kamuoyuna duyurmak ve adaletin sağlanması için tüm uluslararası platformlarda çabalarını sürdüreceği ifade edildi. (KHA)

About the author