Dağlık ve kırsal bölgelerin güçlendirilmesi

Sosyal Refah Müsteşarı Marilena Evangelou, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides’i temsilen katıldığı 42. Lefkara Sanat ve Kültür Festivalinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, dağlık bölgelerin ve kırsal kesimin desteklenmesinin hükûmetin öncelikli politikaları arasında yer aldığını vurguladı.

Evangelou konuşmasında, “geleneksel mimarisi, dar ve dolambaçlı sokakları ve kiremit çatılı eşsiz evleriyle güzel ve pitoresk bir köy olan Lefkara’ya hem Kıbrıs’ın dört bir yanından hem de dünyanın dört bir yanından turistleri çeken” 42. Lefkara Sanat ve Kültür Festivali’nin önemine değindi. Lefkara köyünün, Venedik döneminden beri süregelen geleneksel el işlemeli dantel işçiliği ve gümüş telkâri ile dünyaca ünlü olduğunu hatırlattı.

Bu tür etkinliklerin Kıbrıs köylerine hayat ve canlılık getirdiğini belirten Evangelou, Kıbrıslıların bu festivaller aracılığıyla köklerine daha da yaklaştıklarını, geleneklerini ve vatanlarını daha iyi tanıdıklarını ifade etti. Ayrıca, bu etkinliklerin kültür ve sanatın gelişmesi ve kaliteli etkinliklerin düzenlenmesi için önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Evangelou, “dağlık bölgelerin ve kırsal kesimin güçlendirilmesinin hükümetin temel politikaları arasında yer aldığını” belirterek, ilgili tüm bakanlıkların bu hedefe ulaşmak için belirli uygulama planlarına sahip ve hedef odaklı politikalar yürüttüğünü ve ilerleme raporlarının düzenli olarak Bakanlar Kuruluna sunulduğunu vurguladı.

Müsteşar ayrıca, vatandaşların günlük yaşamının iyileştirilmesine ve karşılaşılan zorlukların hızlı ve zamanında tespit edilerek etkin bir şekilde ele alınmasına katkı sağlayacak daha fazla sinerji için Müsteşarlığın yerel yönetimlerin hizmetinde olduğunu sözlerine ekledi. (KHA)

About the author