Kıbrıs Cumhuriyeti İletim Sistemi Operatörü: Yeterli elektrik var

Kıbrıs İletim Sistemi Operatörü Sözcüsü Hara Koussiappa, Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) yaptığı açıklamada, yeterli elektrik olduğunu ve elektrik tüketimini kısıtlamak için herhangi bir duyuru yapılmasının beklenmediğini söyledi.

Kıbrıs Elektrik Kurumu Basın Sözcüsü Yardımcısı Dimitris Nathaniel, ise KHA’ya yaptığı açıklamada “arızalar öngörülemeyen olaylardır” dedi ve özellikle uzun süreli sıcak hava dalgası durumunda bu tür arızaların meydana gelmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Hara Koussiappa KHA’ya yaptığı açıklamada, “bir üretim ünitesinde arıza olması durumu hariç, 1023 megawatt ile yeterli elektriğe sahip olacağız gibi görünüyor” dedi.

Koussiappa, gün ortası saatlerinde maksimum talebin 1000-1060 megawatt arasında olmasının beklendiğini, akşam zirve saatlerde ise 880-900 megawatt arasında talep olacağını söyledi.

Koussiappa ayrıca, “Bugünün verileri geçen yılın aynı gününe benziyor, yani talep geçtiğimiz yılki günle aynı seviyede olacak. Bu durum, Enerji Kontrol Merkezi tarafından günün her saati değerlendirilen ve buna göre kararlar alınan verilerimizden ve tahminlerimizden anlaşılmaktadır” dedi. (KHA)

About the author