Olimpiyatlar’da 8 farklı branştan 15 sporcuyla temsil edildik

Kıbrıs Olimpiyat Komitesi (KOK) Misyon Şefi ve Başkan Yardımcısı Yiotis Ioannides, 33. Olimpiyat Oyunları Paris 2024’teki Kıbrıs Olimpiyat takımının performansını değerlendirirken, sadece rekabetçi varlıklarının ötesinde, her düzeyde kusursuz bir performans sergilediklerini söyledi.

Ioannides, “Yarışma açısından en önemli olay, Pavlos Kontides’in yelkende kazandığı gümüş madalya oldu. Diğer birçok spor dalında ise, sporcularımız Kıbrıs’ın o disiplinlerde şimdiye kadar elde ettiği en iyi sonuçlara imza attı” dedi.

Takımın genel performansı hakkında Ioannides, 1992’den beri ilk kez sekiz farklı branştan 15 sporcuyla temsil edildiklerini vurguladı. Spor dalı sayısındaki artış da dikkat çekiciydi; eskrim ilk kez programa dâhil edilirken, ritmik jimnastik 12 yıl, judo ise 20 yıl aradan sonra geri döndü. Kıbrıs ayrıca ilk kez uçurtma sörfünde de temsil edildi.

Ioannides, göze çarpan başarıları vurgulayarak, Pavlos Kontides’in 2012 Londra Olimpiyatları’ndaki başarısından sonra bir kez daha gümüş madalya kazanarak Kıbrıs spor tarihindeki en önemli anlardan birini tekrarladığını belirtti.  Diğer önemli başarılar arasında Marios Georgiou’nun jimnastikte 6., Elena Kulichenko’nun atletizmde 7. (en yüksek kadın derecesi) ve Sofia Asvesta’nın judoda 9. sırada yer alması bulunuyor. Uçurtma sörfünde Dennis Tarantin ve ritmik jimnastikte Vera Tougolukova da dâhil olmak üzere birçok sporcu önemli kilometre taşlarına ulaştı.

Ioannides, tüm Kıbrıs takımının her düzeyde verimli bir şekilde çalıştığını belirterek, bunun Oyunlardan yıllar önce başlayan mükemmel bir hazırlığın sonucu olduğunu söyledi. Sağlığın önemini vurgulayan Ioannides, 15 sporcunun da herhangi bir sağlık sorunu yaşamadan yarıştırdığını belirtti. Dr. George Panos liderliğindeki sağlık ekibi ve çeşitli fizyoterapistler bu başarıya önemli katkıda bulundu.

Ayrıca Ioannides, İcra Konseyi üyesi Pavlos Georgiades ve iki KOK idari görevlisi George Panagides ve George Korellis’ten oluşan idari ekibi, Olimpiyat Oyunları için gereken birçok zorlu süreci yönettikleri için övdü. Sporcuların odalarının hazırlanması ve Olimpiyat Köyü’nde gerekli tesislerin kurulması gibi lojistik konuların sorunsuz bir şekilde yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

KOK Basın Sözcüsü Nikos Sofiopoulos başkanlığındaki basın ekibi de sporcular ve etkinlikler hakkında kapsamlı haberler yaptıkları ve 85’in üzerinde basın bülteni gönderdikleri için takdir topladı. Ayrıca, fotoğraf materyallerinin medyayla anında paylaşılması ve ekibin sosyal medyadaki aktif varlığı, misyonun iletişim başarısına katkıda bulundu.

Oyunların genel organizasyonunu değerlendiren Ioannides, bunu bir başarı olarak nitelendirdi. Modern alt yapısı ve ikonik mekanlarıyla Paris, ön eleme turları sırasında bile dolu tribünlerle birlikte bu başarıya katkıda bulundu. Fransa tarafından Kıbrıs da d3ahil olmak üzere diğer ülkelerin de yardımıyla uygulanan sıkı güvenlik önlemleri, etkinliğin sorunsuz geçmesini sağladı.

Sonuç olarak Ioannides, KOK’un Malta’daki Davet Oyunları ve Andorra’daki Avrupa Küçük Devletler Oyunları gibi gelecek etkinlikler için şimdiden hazırlandığını belirterek, Komitenin tüm sporcular ve sporlar için eşit fırsatlara olan bağlılığının altını çizdi. (KHA)

About the author