PASYXE Mağusa: TUI’nin işgal altındaki bölgelere düzenlediği gezileri durdurması olumlu bir adım

Mağusa Otelciler Birliği (PASYXE) Başkanı Panayiotis Konstantinou, Avrupa’nın en büyük tur operatörü olan turizm devi TUI’nin, 31 Ağustos’tan itibaren Kıbrıs Cumhuriyeti’nden işgal altındaki bölgelere düzenlediği günlük gezileri durdurma kararını “olumlu bir adım” olarak nitelendirdi.

Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) konuşan Konstantinou, TUI’nin bu kararının “işgal altındaki bölgelere düzenlediği gezilerle rekabeti fiilen teşvik eden TUI’nin onuruna olduğunu” söyledi. Konstantinou, “Şirketin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nden işgal altındaki bölgelere düzenlediği günlük gezileri durdurma kararının, turistlerin işgal altındaki bölgelere akışını önlemek için olumlu bir adım olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Konstantinou, turistlerin işgal altındaki bölgelere akını konusunun “yıllardır tartışıldığını” ve TUI’nin bu kararının “Kıbrıs’ın, işgal altındaki bölgelere turist akışını önlemeyi başarmak için olumlu bir önlem olduğunu” belirtti. Konstantinou, “Larnaka ve Mağusa bölgesi, turistlerin işgal altındaki bölgelere geçtiği iki ana bölgedir” dedi.

Konstantinou ayrıca, “TUI’nin bu kararının, belki de turistlere sözde devletin tanıtılmasını engellemek için atılmış bir adım olduğunu” tahmin ettiğini söyledi. (KHA)

About the author