Turizm Müsteşarı: İşgal bölgesindeki destinasyonları hiçbir zaman kampanyalara dahil etmedik

Turizm Müsteşarı Kostas Koumis, Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) yaptığı açıklamada, Turizm Müsteşarlığının ülkeyi bir turizm merkezi olarak tanıttığını, kimseye baskı uygulamadığını ve diğer turizm kuruluşlarıyla iş birliği içinde Kıbrıs’ın tanıtımı ve reklamı için programlar planladığını belirtti.

Kıbrıs’ın TUI ile bir anlaşması olup olmadığı veya söz konusu kuruluşun Kıbrıs’ın kuzeyine düzenlediği turların sona erdirilmesi için baskı yapılıp yapılmadığı sorusuna Koumis, bu ve diğer birçok durumda olduğu gibi “ülkenin tanıtım stratejisine” atıfta bulunduklarını söyledi. Bu stratejilerin iki taraflı olduğunu ve ayrıntıları kamuoyu ile paylaşmayı tercih etmediklerini sözlerine ekledi. Yetkili, müsteşarlığın diğer turizm kuruluşlarıyla veya kendi başına reklam kampanyaları planladığını ve Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunan destinasyonları hiçbir zaman kampanyalara dâhil etmediklerini” açıkladı.

Turizm Müsteşarlığının politikasının her zaman istikrarlı olduğunu vurgulayan Koumis, “Kıbrıs’ın kuzeyinde konaklama programları yürüten hiçbir tur operatörüyle iş birliği yapmıyoruz” dedi.

TUI’nin bunu yapıp yapmadığı sorulduğunda ise Koumis, herhangi bir turizm kuruluşu hakkında açıklama yapmayacağını söyledi.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yasal liman ve havaalanlarına gelen ve Kıbrıs’ın kuzeyine geçen turistlerin geçişleri hakkında ise Turizm Müsteşarı, bunun ülkeye gelen AB vatandaşlarının kontrol noktalarından geçerek Kıbrıs’ın kuzeyine geçmesine izin veren Yeşil Hat Tüzüğü ile ilgili olduğunu kaydederek “Bu Yeşil Hat Tüzüğü’dür, biz buna dokunmadık. Biz tanıtım faaliyetleri planlıyoruz. Tüzük, Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından yıllardır uygulanmaktadır ve biz de buna saygı duyuyoruz” dedi.  (KHA)

About the author