Genel Sağlık Sisteminin bilgi sistemi güncellendi

Kıbrıs Sağlık Sigortası Kurumu (ΟΑΥ), yaptığı açıklamada, Genel Sağlık Sisteminin (GESY) Bilgi Sistemine yeni özellikler eklenerek güncellendiğini duyurdu. Güncelleme ile sağlayıcının belediye veya köye göre aranabilmesi ve doktorların nitelikleri hakkında bilgiye erişim sağlanması mümkün hâle geldi.

Açıklamada belirtildiği üzere, GESY web sitesi (www.gesy.org.cy) veya Hak Sahibi/Yararlanıcı Portalı aracılığıyla “Sağlayıcı Arama” yaparken, belediye veya köy seçeneği eklendi. Arama sonuçlarında, seçilen belediye veya köyde hizmet sunan bir tesisi beyan etmiş olan sağlayıcılar listelenecek.

Ayrıca, hak sahipleri Hak Sahibi/Yararlanıcı Portalındaki “Hak Sahibi/Yararlanıcı Dosyasına” giriş yaptıktan sonra, “Sağlık Hizmeti Sağlayıcıları” seçeneğini belirleyerek, belediye veya köye göre Sağlayıcı Arayabilirler.

Sağlayıcı Arama sonuçlarında ve özellikle doktor bilgilerinde, Kıbrıs Tıbbî Sicil Kayıt Numarası eklendi. Ek olarak, her doktor için tanınan nitelikleri ve eğitimleri hakkında bilgi içeren Kıbrıs Tıbbî Siciline erişim sağlayan bir bağlantı bulunmaktadır. Kıbrıs Tıbbî Sicilinde arama yapmak için, Kurumun web sitesindeki arama sonuçlarında görünen Kayıt Numarası kullanılabilir.

Hak sahibi/yaralanıcı, “Sağlayıcı Arama” aracılığıyla belirli bir doktoru seçtikten sonra, Kıbrıs Tıbbî Sicil Kayıt Numarası bilgisini (yeşil çerçeve içinde) görebilir. Ardından, “Daha Fazla Bilgi” bağlantısına tıklayarak Kıbrıs Tıbbî Siciline erişilebilir.

Hak sahibi/yararlanıcı, Hak Sahibi/Yararlanıcı Portalındaki “Hak Sahibi/Yararlanıcı Dosyasına” giriş yaptıktan sonra, “Sağlık Hizmeti Sağlayıcıları” seçeneğini belirler ve belirli bir doktoru seçtikten sonra, Kıbrıs Tıbbî Sicil Kayıt Numarası bilgisini (yeşil çerçeve içinde) görebilir. Ardından, “Daha Fazla Bilgi” bağlantısına tıklayarak Kıbrıs Tıbbî Siciline erişilebilir. (KHA)

About the author