Borell: Türkiye’nin AB üyesi Kıbrıs’ın Türkiye ile zorlu ilişkisinde Avrupa Birliği’nin rolünü anlaması önemli

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, perşembe günü Brüksel’de gerçekleşen Dışişleri Bakanları gayriresmî toplantısına gelişinde, “Türkiye’nin, AB üyesi Kıbrıs’ın Türkiye ile zorlu ilişkisinde Avrupa Birliği’nin rolünü anlaması önemli” dedi.

Borrell, Türk Dışişleri Bakanı’nın gayriresmî zirvenin çalışma yemeğine katılımına değinerek, bunun uzun süredir ilk kez gerçekleştiğini vurgulayarak davet gönderilmesine izin veren taraflara teşekkür etti.

Borrell, Türkiye’nin Kıbrıs konusunda AB’nin rolünü anlamasının önemine dikkat çekti. “Ancak bu durumu çözmenin en iyi yolunun diyalog olduğuna inanıyoruz. Bu kararın alınmasına ve Türk Bakan’ın davet edilmesine izin veren herkese teşekkür ediyorum” diye ekledi.

Borrell, “Burada bakanlardan bazılarıyla ikili görüşmelerimiz var. Bu tartışmanın AB ve bazı üye devletlerin Türkiye ile ilgili sorunlarını ele almak için önemli ve olumlu olacağını umuyorum” dedi.

“Bu iyi bir girişim. Her şey diyalog ve iyi niyetle çözülebilir. Ancak diyalog için insanların tartışma fırsatı olmalı. Türk Bakan’ın bu toplantı sırasında bizimle birlikte olabilmesinin çok iyi bir haber olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı. (KHA)

About the author