Hristodulidis: “Famagusta” Kıbrıslılar arasındaki ilişkiler konusunda çok önemli mesajlar veriyor

Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında, BM Genel Sekreteri ve Kıbrıs Türk toplumu lideri ile üçlü bir görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı, pazartesi günü Limasol’da Kıbrıs Teknoloji Üniversitesinin yerleşkesine yeni akademik yılın başlangıcı vesilesiyle gerçekleştirdiği ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, BM tarafından olası bir üçlü görüşme için kendisine birkaç tarih seçeneği sunulduğunu ve kendisinin de bu seçeneklerin tamamına olumlu yanıt verdiğini söyledi.

Yeni akademik yılın başlangıcı dolayısıyla üniversiteyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Christodoulides, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Ersin Tatar ile görüşmeye hazır olduğunu belirterek, BM tarafından kendisine sunulan 2-3 tarih seçeneğinin tamamına olumlu yanıt verdiğini ve konuyla ilgili daha fazla bilgi beklediğini söyledi.

Netflix’te yayımlanan “Famagusta” dizisinin işgal altındaki topraklarda yarattığı tepkiler ve Tatar’ın tehditleri hakkındaki bir soruya ise Cumhurbaşkanı Christodoulides, söz konusu kişilerin diziyi muhtemelen izlemediğini belirterek, dizinin 1974 Türk işgalinin gerçeklerini ve Kıbrıs sorununun çözümüne duyulan ihtiyacın altını çizdiğini ve izleyen herkese önemli mesajlar verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, “Diziyi ben de izledim. Hem Kıbrıs sorununun çözümü hem de Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasındaki ilişkiler konusunda çok önemli mesajlar veriyor” dedi. (KHA)

About the author