Avrupa Kapalı Salon Atletizm Şampiyonası 2025 için ilk kadro açıklandı

Avrupa Atletizm Federasyonu 12 Eylül 2024 tarihinde 6-9 Mart 2025 tarihlerinde Hollanda’nın Apeldoorn şehrinde düzenlenecek olan Avrupa Kapalı Salon Atletizm Şampiyonası’na hazırlanan ve ön elemeleri geçen sporcuların isimlerini açıkladı.

Kıbrıs Amatör Atletizm Federasyonu (KOEAS) tarafından paylaşılan bilgilere göre, doğrudan kalma limitleri 23 Nisan 2024 tarihinde duyuruldu ve 24 Şubat 2024 ile 23 Şubat 2025 tarihleri arasında geçerli olacak. Bu süre zarfında sporcuların, Avrupa Federasyonu tarafından belirlenen doğrudan kalma barajını aşmaları veya kendi branşlarındaki Avrupa sıralamasına göre müsait katılım pozisyonlarında yer almaları gerekiyor.

2025’te öne çıkan etkinlikler arasında eylül ayında Tokyo’da gerçekleşecek Dünya Atletizm Şampiyonası, mart ayında Nanjing’de düzenlenecek Dünya Kapalı Salon Şampiyonası, aynı ay Apeldoorn’da yapılacak Avrupa Kapalı Salon Şampiyonası ve haziran ayında Malmö’de gerçekleşecek Avrupa Takımlar Şampiyonası bulunuyor.

Kıbrıs’ta kapalı bir pistin bulunmaması nedeniyle sporcuların antrenman ve yarışma imkânları sınırlı olduğundan, her atletin kendi antrenörü ile antrenman programlarına kapalı atletizmi dâhil edip etmemeye karar vermeleri gerekiyor.

Trajković ve Kulichenko’nun başarısı

Hazırlık sürecinin nasıl şekilleneceği, sporcuların ve antrenörlerinin kararına bağlı olarak belirlenecek. Avrupa Federasyonu’nun “Apeldoorn Yolu” başlıklı açıklamasına göre iki sporcunun katılımı netlik kazanmış durumda. 2019 Glasgow Avrupa Şampiyonası’nda 60m engelli yarışında 7.53 derecesiyle (baraj 7.63) rekor kırarak Avrupa Kapalı Salon Şampiyonası’na yedinci kez katılan Milan Trajković, final safhasına hazırlanıyor.

İkinci doğrudan kalma hakkı, otomatik olarak 2025 Avrupa Kapalı Salon Şampiyonası’na katılım garantisi sağlamıyor. Paris’teki Olimpiyat oyunlarında yer alan Elena Kulichenko, Amerika Birleşik Devletleri’nde Georgia Üniversitesinde dördüncü yılında eğitim alıyor. Katılım durumu, kendisi ve üniversitesi tarafından kararlaştırılacak. NCAA finallerinde 1,97 metre ile Kıbrıs rekorunu aşan Kulichenko, şu anda Avrupa’da yüksek atlama dallarında üçüncü sırada yer alıyor. Trajković ise 60m engelli yarışında Avrupa sıralamasında beşinci konumda bulunuyor.

Avrupa sıralamasına göre, şu anda üç Kıbrıslı atlet kadınlar arasında ilk üçte yer alıyor. Bu sporcuların 2025 Avrupa Kapalı Salon Şampiyonası’na katılımları, bireysel performanslarına ve kış dönemi performanslarına bağlı olacak. Olivia Fotopoulou, 60 metre yarışında 25. sırada yer alırken, Natalia Christofi 60m engellilerde 21. sırada bulunuyor. Filipou Fotopoulou ise uzun atlama sıralamasında 12. sırada yer alıyor. (KHA)

About the author