Cenevre’de Kıbrıslıların insan hakları masaya yatırıldı

Mevzuattan sorumlu Komiser Louiza Christodoulidou-Zannetou, Kıbrıs Delegasyonu Başkanı olarak, 17 ve 18 Eylül 2024 tarihlerinde Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Haklar Komisyonu’nun 76’ncı Oturumuna katılmak üzere 16 Eylül 2024 Pazartesi günü Cenevre’ye gidecek. Christodoulidou-Zannetou, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Uluslararası Sözleşmesi’nin 16 ve 17. maddeleri uyarınca kaydedilen 7’nci Periyodik Raporu bir duruşma şeklinde değerlendirilecek.

Komiserin ofisinden yapılan açıklamaya göre, sözleşmenin ele aldığı temel konular, diğerlerinin yanı sıra; çalışma hakkı, herkesin adil ve elverişli çalışma koşullarından yararlanma hakkı, örgütlenme hakkı, herkesin sosyal güvenlik hakkı, ailenin korunması ve yardım hakkı, herkesin yeterli bir yaşam standardına sahip olma hakkı, fiziksel ve zihinsel sağlık hakkı ve eğitim hakkı ile ilgilidir.

Yukarıdakilere ek olarak; Cenevre’deki Kıbrıs Cumhuriyeti Daimî Temsilcisi Büyükelçi Olympia Neocleous’un rehberliğinde Cenevre’deki Kıbrıs Cumhuriyeti Daimî Temsilciliği üyeleri de toplantıya katılacak. (KHA)

About the author