Omonoia, Pafos FC ve APOEL’in Avrupa maçları 22 Ağustos’ta

Omonia ve Baf futbol takımları Konferans Ligi play-off’larına katılmaya hak kazanması ve APOEL’in Avrupa Ligi Play-off’larında yer almasıyla birlikte üç Kıbrıs futbol takımı Avrupa müsabakalarında play-off’larda yer alıyor.

Kıbrıs Futbol Federasyonuna göre, Konferans Ligi 3’üncü ön eleme turunda; Omonia, Macaristan’ın Fehérvár FC takımına karşı aldığı iki galibiyetle (GSP Stadyumu’nda 1-0 ve deplasmanda 2-0) turu geçti. Baf ise, ilk maçını 2-1 kaybettiği Bulgaristan’ın CSKA 1948 Sofia takımına karşı Limasol’daki ikinci maçta 4-0 kazanarak tur atlayan taraf oldu.

APOEL, Şampiyonlar Ligi 3’üncü ön eleme turunda Slovakya’nın Slovan Bratislava takımı tarafından elendikten sonra (2-0 ve 0-0), Avrupa Ligi’ne Letonya’nın RFS takımı ile karşılaşacak ve Letonya takımı tarafından elenmeleri hâlinde de yoluna Konferans Ligi’nden devam edecek.

Kıbrıs takımlarının bir sonraki aşamadaki maçları, UEFA müsabakalarında üç Kıbrıs takımın da yoluna devam etmesi hedefiyle 22 ve 29 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. (KHA)

About the author