Hristodulidis: Mia Milia kapısı açılırsa Piroi sonraki adım

İşgal altındaki Piroi köyünün Muhtarı Georgia Ioannou, bölgede bir geçiş noktasının hizmete girmesi konusunda olumlu görüşlerin kaydedildiğini ve bu konuda umutların arttığını belirtti. Ioannou ve “Piroi” Mülteci Derneğinin diğer üyeleri, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ile bir araya gelerek, Piroi barikatının açılması konusundaki uzun süredir devam eden taleplerini ve işgal altındaki köydeki Aziz Antipas Bizans Kilisesi’nin bakımını görüştü.

Cumhurbaşkanının, “Mia Milia ile bu konunun bir sonraki adım olduğunu, görüşlerin olumlu olduğunu” ifade ettiğini aktaran Ioannou, ayrıca “Aziz Antipas Kilisemizin kurtarılması için de çalışmalar yapacağımızı umuyoruz. Bu kilise, eski bir Bizans kilisesidir ve UNESCO’nun koruması altındadır. Kendi köyümüze gitmeden ve çanımızı çalmadan elli yıl geçti” dedi.

Bir soru üzerine, Ioannou, “Umut var” yanıtını vererek, diğer tarafın da kendileriyle uyumlu hareket ettiğini belirtti. Geçmişteki olumsuz durumlarla kıyaslandığında, şu anki durumun daha olumlu olduğunu vurguladı ve “Şu anda olumlu yanıtlar alıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. (KHA)

About the author