İçten yanmalı motor yarışmasında Kıbrıslı öğrenciler üçüncü

Frederick Üniversitesi’ne ait FUF Racing Takımı, 4-8 Eylül tarihlerinde İtalya’da gerçekleştirilen uluslararası Formula SAE Student Yarışması’nda üçüncü sırayı elde etti.

Üniversitenin basın bültenine göre, takım Frederick Üniversitesinde okuyan öğrencilerden oluşmakta olup, tamamen kendi elleriyle tasarlayıp ürettikleri Formula tipi otomobil ile yarışmaya katıldı. Proje, Üniversitenin Teknoloji Fakültesi laboratuvarlarında Profesör Antonis Lontou’nun rehberliğinde hazırlandı.

FUF Racing Takımı, 18 kişilik ekibiyle İtalya’ya seyahat etti ve zorlu ve rekabetçi bir kategoride, içten yanmalı motorlu otomobiller sınıfında genel sıralamada üçüncü sıra elde etti. Yarışmada dünyanın dört bir yanından 18 üniversite takımı mücadele etti. Birinci sırayı İtalya’nın Modena e Reggio Emilia Üniversitesi, ikinci sırayı ise Almanya’nın Aachen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi aldı. FUF Racing Takımı, dayanıklılık, yakıt tüketimi, hızlanma, koni kaçınma (Skid Pad) ve virajlı yol (Autocross) yarışlarında üçüncü sırayı alırken, otomobilin mühendislik tasarımı kategorisinde dördüncü oldu.

Frederick Üniversitesi paylaştığı basın açıklamasında, takımın başarısını “büyük bir başarı ve Kıbrıs akademik topluluğu için önemli bir dönüm noktası” olarak nitelendirerek, Kıbrıs’ın otomobil mühendisliği alanında akademik eğitim sahnesinde yerini güçlendirdiğini belirtti.

Açıklamada ayrıca, Frederick Üniversitesinin, tamamen kendi tasarlayıp ürettikleri Formula tipi yarış otomobilini tasarlayan ilk Kıbrıs üniversitesi olduğu ve bu yılın Formula SAE Student Dünya Yarışması’na dörtüncü kez katıldıkları, ilk katılımları 2017 yılında gerçekleştiği bilgileri yer aldı. (KHA)

About the author