“50 yıllık yasadışı işgal, kimse unutmadı” pankartının nesinden rahatsız oldunuz?

Kıbrıs Basketbol Federasyonu Başkanı Andreas Mouzourides, pazartesi günü, Tassos Papadopoulos-Eleftheria Stadyumuna asılan “50 yıllık yasa dışı işgal, kimse unutmadı” pankartının üzücü bir gerçeği yansıttığını söyledi. Panathinaikos takımının koçu Ergin Ataman’ın spor ve dostluğun her zaman kazanması gerektiği yönündeki açıklamasına da katıldığını belirten Mouzourides, sporun halkları birleştirebileceğini söyledi.

Mouzourides’ten, Panathinaikos taraftarlarının sahaya siyasi içerikli bir pankart asmasına tepki olarak Maccabi Tel Aviv’e karşı düzenlenen “Neophytos Chandriotis” basketbol turnuvasında pazartesi günü oynanan karşılaşmadan uzaklaştırılmasına gerekçe olan Ataman’ın paylaşımı hakkında yorum yapması istendi.

Kıbrıs Basketbol Federasyonu Başkanı konuyla ilgili Kıbrıs Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Panathinaikos taraftarları tarafından asılan pankartın Türk basketbol koçuna ve Panathinaikos’un Türk basketbolcularına yönelik olduğunu düşünmediğini belirterek, bu pankartın mesajının tüm Kıbrıslılara ve tüm Yunanlılara dokunduğunu ve mesajın özüne katılmayan kimsenin olmadığını kaydetti. (KHA)

About the author