Kıbrıs Yeşiller Partisi ile SEK, Kıbrıslı Türklerin istihdamı konusunu görüştü

Çevreciler Hareketi (Kıbrıs Yeşiller Partisi) Başkanı Yorgos Perdikis ve partinin Kıbrıslıların Birliği Komitesi Koordinatörü Oz Karahan, bugün Kıbrıs İşçi Konfederasyonu (SEK) Genel Sekreteri Andreas Matsas ve sendika yönetimiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Kıbrıslı Türk işçi sendikası Türk-Sen ile SEK arasında daha önce imzalanan anlaşmanın etkinleştirilmesi yoluyla Kıbrıslı Türklerin güneyde istihdamı konusu ele alındı.

Kıbrıs Yeşiller Partisi tarafından yapılan açıklamaya göre, 2021 yılında yapılan ve her iki toplum için de birçok fayda sağlayan bu anlaşmanın, Kıbrıslı Türklerin güneyde istihdam edilmesine yardımcı olduğu belirtildi.

Ayrıca açıklamada “Yasa dışı yerleşimci akını nedeniyle baskı altında kalan Kıbrıslı Türk işçilerin Avrupa’ya göç etmek zorunda kalmasının önüne geçilmesi hedeflendiği” ifadelerine yer verildi.

Kıbrıs Yeşiller Partisi tarafından yapılan açıklamanın devamı şöyle:

“Özellikle bugün, Kıbrıslı Rumların mülklerini gasp eden yabancıların içinde bulunduğu panik nedeniyle işgal altındaki bölgelerde inşaat sektörü sıkıntı yaşarken, özgür bölgelerde Kıbrıslı Türklere iş imkanı sunmak milli bir öncelik haline gelmiştir.

Öte yandan, Kıbrıslı Rum işverenler, ortaya çıkan bilinen sorunlar ve komplikasyonlar nedeniyle üçüncü ülkelerden personel istihdam etme yoluna gitmeyecektir.

Görüşme, yapıcı bir atmosferde ve olumlu bir havada gerçekleşti. Özgür bölgelerde Kıbrıslı Türklerin istihdamı için SEK ve Türk-Sen arasında yapılan anlaşmanın yeniden canlandırılmasına yönelik tedbirler üzerinde mutabık kalınmıştır.

Kıbrıs Yeşiller Partisi ve SEK arasındaki iş birliği, sosyal ve ilerici bir karaktere sahip Yeşil Gündem’in teşvik edilmesine kadar genişletilecektir.”

About the author