Toprak hırsızlığı: Kıbrıslı Türk müteahhidin yaptığı inşaatları satan emlakçının tüm itirazları reddedildi

Cumhuriyetçi – Ayios Amvrosios’ta Kıbrıslı Rum mültecilere ait gasp edilmiş arazilerin üzerine Kıbrıslı Türk müteahhidin yaptığı inşaatları satan Alman emlakçı Ewa Künzel’in bugün sabah duruşması görüldü. Dava 17 Ekim’e ertelendi…

Lefkoşa Temyiz Mahkemesi’nin üç yargıçlı heyeti, Kıbrıs Rum mallarının gasp edilmesiyle ilgili 44 suçlamayla karşı karşıya olan Alman Ewa Isabella Künzel’in avukatının duruşma öncesi itirazını oybirliğiyle reddetti.

Ön itiraz, Mahkemenin önyargılı olduğu gerekçesiyle sanığın adil yargılanma hakkıyla ilgiliydi. Diğer hususların yanı sıra, Avukat suçların işgal altındaki topraklarda işlendiği nedeniyle davaya Kıbrıs Cumhuriyeti mahkemesinin bakamayacağını ileri sürmüştü. Aynı zamanda, konunun siyasi olduğunu ve bunun AİHM tarafından karara bağlandığını savundu. Avukat yürütmenin siyasi olan bir sorunu yargının omuzlarına yükleyemeyeceğini iddia etti.

Yargıtay, savunma tarafından ileri sürülen temelsiz itirazları reddetti. “Kıbrıs mahkemeleri her gün siyasi ve sosyal konularla ilgili davalarla ilgilenmektedir. Eğer bu konuyla da ilgilenmezse yazık olur” dedi.

Bu nedenle dava normal şekilde görülecek. Alman emlakçının kısa süre içerisinde suçlamalara yanıt vermesi bekleniyor.

About the author